Εταιρείες τεχνολογίας: Στα «σκαριά» ευρωπαϊκή οδηγία για καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Η οδηγία θα αξιώνει από τις εταιρείες να εντοπίζουν, να αναφέρουν και να αφαιρούν το υλικό της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Οδηγία με την οποία θα αξιώνει από τις τεχνολογικές εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ενισχύοντας τις ισχύουσες εκούσιες ρυθμίσεις προγραμματίζει να καταρτίσει τους ερχόμενους μήνες η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή της η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag που κυκλοφορεί σήμερα, η Επίτροπος σημείωσε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ και οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν 22 εκατομμύρια αδικήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 2020, έναντι 17 εκατομμυρίων που είχαν καταγράψει το 2019.

Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό αποτελεί μόνον ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
“Θα προτείνω οδηγία τους ερχόμενους μήνες που θα αξιώνει από τις εταιρείες να εντοπίζουν, να αναφέρουν και να αφαιρούν (υλικό) σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών”, σημείωσε η ίδια στη συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα.

«Μια εκούσια αναφορά δεν θα επαρκεί πλέον», υπογράμμισε.

Βάσει των σημερινών κανονισμών της ΕΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και μηνυμάτων, όπως το Facebook και η Google, έχουν επιλογή να παρακολουθούν ή όχι τα αδικήματα.

Η Γιόχανσον επισήμανε ότι ο αγώνας κατά της κακοποίησης ανηλίκων θα πρέπει να συντονιστεί καλύτερα και ότι χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό κέντρο για τη βελτίωση της πρόληψης, της επιβολής του νόμου και της υποστήριξης των θυμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

Ενεργειακή κρίση: Ο άγνωστος Χ που θα καθορίσει τη διάρκεια της ακρίβειας

Η ναυτιλία βλέπει τους ναύλους να «διορθώνουν» στα ψηλά

Τα μέτωπα που θα κρίνουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2022

Πηγή: newmoney.gr