Έσοδα ρεκόρ για την Credit Agricole – Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη του α’ τριμήνου

Επίδοση – ρεκόρ εμφάνισε ο επενδυτικός τομέας της Credit Agricole, οδηγώντας σε υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών στο α’ τρίμηνο του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα από επενδύσεις εκτοξεύθηκαν κατά 42% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, υπερβαίνοντας αισθητά το +9% της ανταγωνίστριας BNP Paribas.

Το τμήμα του trading ωφελήθηκε από την ανάκαμψη της πρωτογενούς πιστωτικής αγοράς, αλλά κι από τη ζήτηση για προϊόντα hedging, σ’ ένα τρίμηνο το οποίο στιγματίστηκε από την αβεβαιότητα.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η διοίκηση εκτίμησε ότι η επίδοση του α’ τριμήνου είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί. «Υπάρχει ένα είδος επιβράδυνσης. Ενόσω η μεταβλητότητα υποχωρεί, μειώνεται και η ζήτηση για προϊόντα hedging» εξήγησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Χαβιέ Μούσκα.

Στο σύνολό τους, τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 10% και έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών (6,1 δισ. ευρώ). Την ίδια στιγμή, οι δαπάνες ενισχύθηκαν κατά μόλις 2%, ενώ το ύψος των καταθέσεων σημείωσε άνοδο. Οι δε, προβλέψεις περιορίστηκαν κατά σχεδόν 50% και ανήλθαν σε μόλις 374 εκατ. ευρώ.

Η κερδοφορία, επίσης, ανήλθε σε 1,2 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άλμα κατά 114% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2022.

Όσον αφορά τα επόμενα τρίμηνα, η διοίκηση εμφανίστηκε επιφυλακτικά αισιόδοξη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν σημάδια επιδείνωσης της εικόνας των μεγάλων εταιρειών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η μετοχή της Credit Agricole στο Χρηματιστήριο του Παρισιού κερδίζει σήμερα τουλάχιστον 5%, στην καλύτερη ενδοσυνεδριακή επίδοση των τελευταίων τριών μηνών. Από τις αρχές του έτους, τα συνολικά κέρδη ανέρχονται στο +18%.

Διαβάστε ακόμα:

Η μονιμότης του Αλέξη, η καλή χαρά του Σαμαρά, το νέο ομολογιακό του Ιωάννου, το Hub του Ελληνικού και το «γιοκ» της Absolute

Morgan Stanley: Παραμένει OW για ελληνική οικονομία, τράπεζες και χρηματιστήριο – Ξεχωρίζει Πειραιώς και Eurobank

Βιργινία Βεντουράκη: Μετά τη βίλα στην Τήνο, στο σφυρί και η μεζονέτα στη Φιλοθέη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr