Έρευνα: Τα περισσότερα gaming studios υιοθετούν NFTs και crypto

Το «play-to-earn» στο gaming θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα από ό,τι πολλοί περιμένανε.
Μια νέα μελέτη που ανατέθηκε από την πλατφόρμα blockchain Stratis και πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική εταιρεία Opinion αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain.

Η έρευνα είχε δείγμα 197 προγραμματιστών βιντεοπαιχνιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτοντας ότι το 58% από αυτούς αρχίζει να χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain, ενώ το 47% έχει ήδη αρχίσει να υιοθετεί NFTs ως περιουσιακά στοιχεία του παιχνιδιού.

Αν και τα παιχνίδια blockchain δεν έχουν ακόμη εισχωρήσει πραγματικά στο mainstream, τα περισσότερα gaming studios που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι σίγουροι για τις δυνατότητες του κλάδου. Το 64% των ερωτηθέντων προγραμματιστών είπε ότι το blockchain θα γίνει διαδεδομένο στα βιντεοπαιχνίδια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ το 53% συμφώνησε ότι τα NFT θα ήταν συνηθισμένα μέχρι τότε.

Τα στούντιο παιχνιδιών εξέφρασαν επίσης σημαντικό ενδιαφέρον για την εφαρμογή τεχνολογίας blockchain και NFT στα δικά τους έργα. Το 72% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο NFT και το 56% σχεδιάζει ήδη να αναπτύξει NFT ως στοιχεία εντός του παιχνιδιού τους επόμενους 12 μήνες.

Όσον αφορά πιθανές περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας blockchain στα παιχνίδια, το 61% των studios είπε ότι επιτρέπει καλύτερο παιχνίδι, ενώ το 55% πιστεύει ότι εξασφαλίζει αξία για τους παίκτες. Συγκριτικά, το 54% έκρινε ότι η επιβράβευση παικτών με πραγματική αξία είναι η κορυφαία περίπτωση χρήσης blockchain στο gaming.

Η άνοδος των NFTs και η τεράστια επιτυχία του Axie Infinity, του πιο δημοφιλούς παιχνιδιού blockchain μέχρι σήμερα, έχουν ωθήσει το μοντέλο παιχνιδιών play-to-earn στο προσκήνιο.

Με περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, η Axie έχει καθιερωθεί ως η πρώτη λειτουργική απόδειξη της ιδέας στο παιχνίδι play-t0-earn gaming και άνοιξε το δρόμο για την ανάδυση παρόμοιων projects.