Δευτέρα
24.06.2024

Έρευνα: Περισσότερος από ποτέ ο χρόνος που αφιερώνουν κάθε μέρα οι άνθρωποι στα κινητά

Kάθε λεπτό oι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο κατεβάζουν περισσότερες από 435.000 εφαρμογές, ενώ το 2022 αναμένεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ – Ποια ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή για download

Περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη φορά αφιερώνουν πλέον οι άνθρωποι στα κινητά τους, καθώς το 2021 πέρασαν κατά μέσο όρο σχεδόν πέντε ώρες (4,8) τη μέρα ασχολούμενοι με διάφορες εφαρμογές, δηλαδή 30% παραπάνω σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας App Annie, αυτό σημαίνει ότι αφιερώνουν σε αυτές σχεδόν το ένα τρίτο του χρόνου τους που είναι ξύπνιοι.

Επίσης, οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο «κατεβάζουν» κάθε λεπτό περισσότερες από 435.000 εφαρμογές, ενώ το 2022 αναμένεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ.

Η έκθεση «State of Mobile» της εταιρείας εκτιμά ότι το 2021 οι χρήστες κατέβασαν 230 δισ. φορές κάθε είδους εφαρμογές στα κινητά τους και δαπάνησαν 170 δισ. δολάρια για να αγοράσουν όσες δεν ήταν δωρεάν.

Η πιο δημοφιλής εφαρμογή για download ήταν το Tik Tok, στο οποίο οι χρήστες πέρασαν πέρυσι σχεδόν διπλάσιο χρόνο (90% παραπάνω) σε σχέση με το 2020. Η App Annie  εκτιμά ότι έως το δεύτερο εξάμηνο του 2022 το Tik Tok θα ξεπεράσει τους 1,5 δισ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

«Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει, καθώς η κινητή τηλεφωνία συνεχίζει να σπάει ρεκόρ σε κάθε κατηγορία, από άποψη αφιέρωσης χρόνου, λήψεων εφαρμογών και εσόδων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Theodore Krantz της App Annie, σύμφωνα με το BBC.

Εκτιμάται δε ότι κάθε λεπτό του 2021 «έρρεαν» στα ηλεκτρονικά καταστήματα για εφαρμογές (app stores) πάνω από 320.000 δολάρια, σχεδόν 20% περισσότερα έναντι του 2020.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας βασίζονται στην ανάλυση στοιχείων από δέκα χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Ινδία, Τουρκία, Μεξικό, Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Ινδονησία, Ν. Κορέα). Στις τρεις τελευταίες χώρες ο μέσος χρήστης ξεπέρασε τις πέντε ώρες τη μέρα στο κινητό του.

Από αυτό τον χρόνο, το 70% -επτά λεπτά στα δέκα- αφιερώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εφαρμογές φωτογραφιών και βίντεο, με το Tik Tok να έχει τα ηνία.

Το 2021 κυκλοφόρησαν περίπου 2 εκατ. νέες κινητές εφαρμογές και κινητά βιντεοπαιχνίδια. Το YouTube είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή για βίντεο streaming παγκοσμίως, ενώ το Netflix βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Οι χρήστες δαπάνησαν 116 δισ. δολάρια για mobile games, ένας τομέας που διαρκώς κερδίζει φίλους στα κινητά. Οι διαφημίσεις στα κινητά επίσης πάνε πολύ καλά, με την παγκόσμια δαπάνη να ξεπερνά τα 295 δισ. δολάρια το 2021 και αναμένεται να φτάσει τα 350 δισ. δολάρια το 2022.

Οι εφαρμογές για ηλεκτρονικές αγορές, καθώς και εκείνες σχετικά με φαγητά και ποτά, αποκτούν ολοένα μεγαλύτερο κοινό, με αύξηση 50% έναντι του 2020. Ανοδικά κινήθηκαν εν μέσω πανδημίας και οι εφαρμογές για υγεία και σωματική άσκηση, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να πάνε σε γυμναστήρια.

Αλλά και οι εφαρμογές για διαλογισμό και χαλάρωση εμφάνισαν αύξηση 27% αύξηση πέρυσι. Οι εφαρμογές για εύρεση συντρόφου και για κλείσιμο ραντεβού εμφανίζουν αύξηση δαπάνης 95% σε σχέση με το 2018.

Διαβάστε ακόμη

HSBC: Παραμένει θετική για Ελλάδα και τράπεζες

Δραματική και το 2022 η κατάσταση στα εμπορικά λιμάνια – Καθυστερήσεις έως και 45 ημέρες

Βρετανία: «Τρίζει» η καρέκλα του Μπόρις Τζόνσον μετά τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

 

Πηγή: newmoney.gr

Array