Τετάρτη
29.03.2023

Έρχονται crypto-δάνεια για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Σε μια προσπάθεια να τονώσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να προσφέρει σε μικρές και μεσαίες εταιρείες (ΜΜΕ) 10 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Acumen, μια πλατφόρμα δανεισμού που βασίζεται στο Solana, θα παρέχει χρηματοδότηση σε δολάρια ΗΠΑ στην Εθνική Επιτροπή Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (Conamype) του Ελ Σαλβαδόρ, μια κυβερνητική οντότητα που σχεδιάζει να διαθέσει χρηματοδότηση σε τοπικούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους\

Οπως γράφει το CoinDesk τα δάνεια της Acumen θα έχουν ετήσιο επιτόκιο από 6% έως 7%, αν και θα μπορούσε να φτάσει έως και το 10%.

Τονίζεται επίσης, ότι το 86% των εταιρειών στο Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες. Από αυτό το ποσοστό, το 98% βασίζεται σε μη εγγεγραμμένους δανειστές που προσφέρουν δάνεια με τοκογλυφικά ετήσια επιτόκια 2.300%, κατά μέσο όρο.

«Είναι τοκογλύφοι που χρεώνουν μεταξύ 20% και 25% το μήνα. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε» ανέφερε ο πρόεδρος της Conamype, Πολ Στάινερ.

Σύμφωνα με τον Στάινερ, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την Acumen από τον Οκτώβριο του 2021, μετά την έγκριση του bitcoin ως νόμιμου χρήματος στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Παράλληλα, διεξάγει διαπραγματεύσεις με διαφορετικές πλατφόρμες δανεισμού κρυπτονομισμάτων που επιδιώκουν να παρέχουν δάνεια σε ΜΜΕ του Σαλβαδόρ, είπε ο Στάινερ, προσθέτοντας ότι, εάν υπογραφούν, οι συμφωνίες θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 200 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: ot.gr