Κυριακή
21.07.2024

Έρχονται αλλαγές στο Instagram – Ο αλγόριθμος που φέρνει τα πάνω κάτω

Πώς η εμπόλεμη σύρραξη στη λωρίδα της Γάζας ανάγκασε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αλλάξει τον τρόπο προώθησης του περιεχομένου που δημοσιεύει

 

Το Instagram αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο προβάλλει περιεχόμενο του έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με αφορμή τις αναρτήσεις υπέρ των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εμπόλεμης σύρραξης στη λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή είχε ευνοήσει την προώθηση του πρωτότυπου περιεχόμενου στη λειτουργία “ιστορίες” σε σύγκριση με τις προϋπάρχουσες αναρτήσεις που αναδημοσιεύονται.

Το τρέχον σύστημα είχε “μεγαλύτερο αντίκτυπο από το αναμενόμενο” σε ορισμένους τύπους αναρτήσεων. Αλλά αυτό ήταν μια ακούσια ανεπιθύμητη ενέργεια παρά μια προσπάθεια λογοκρισίας οποιασδήποτε συγκεκριμένης άποψης δηλώνει σε ανακοίνωσή του το Instagram σύμφωνα με το BBC.

Όπως φαίνεται, όμως ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το Instagram μέχρι τώρα δίνοντας δηλαδή προτεραιότητα σε συγκεκριμένες αναρτήσεις, οδήγησε στην υποβάθμιση αναδημοσιευμένων αναρτήσεων για τα γεγονότα που εκτυλίσσονταν στη Γάζα. 

Είχαν προηγηθεί ρεπορτάζ των Financial Times και του Buzzfeed, σύμφωνα με τα οποία δεκάδες εργαζόμενοι του Instagram είχαν διαμαρτυρηθεί για την άνιση μεταχείριση των αναρτήσεων που υποστήριζαν την παλαιστινιακή πλευρά. Στο εξής, η εφαρμογή θα δίνει στο αναδημοσιευμένο περιεχόμενο ίση μεταχείριση με το πρωτότυπο, έτσι ώστε να προβάλλονται περισσότερο οι αναρτήσεις που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Δευτέρα εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εταιρείας αρνήθηκε πάντως ότι υπήρχε εσκεμμένη μεροληψία και υποστήριξε ότι η αλλαγή είχε δρομολογηθεί πριν ξεσπάσει η κρίση στη Λωρίδα της Γάζας. Ο προηγούμενος αλγόριθμος «δημιούργησε την εντύπωση ότι καταστέλλουμε τα stories που αφορούν συγκεκριμένα θέματα ή απόψεις» είπε η εκπρόσωπος. «Για να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι, αυτό δεν ισχύει» διαβεβαίωσε.

Εργαζόμενος της εταιρείας δήλωσε στους Financial Times ότι η εφαρμογή πράγματι μπλόκαρε αναρτήσεις υπέρ των Παλαιστινίων. Αυτό συνέβη όχι λόγω εταιρικής πολιτικής αλλά λόγω αστοχίας του αλγόριθμου επιλογής αναρτήσεων, ο οποίος είχε συνδέσει λέξεις όμως «μάρτυρας» και «αντίσταση» με προσπάθειες υποκίνησης στη βία.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι χρήστες μας θέλουν να βλέπουν περισσότερες “ιστορίες”, επομένως ψάχνουμε και άλλους τρόπους προκειμένου να επικεντρώσουμε τη λειτουργία των ιστοριών στο πρωτότυπο περιεχόμενο μέσω νέων δημιουργικών εργαλείων», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα

Μητσοτάκης – Diess (VW): Πάτησαν «start» για να καταστεί η Αστυπάλαια «το μελλοντικό εργαστήρι της Ευρώπης»

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Πάνω από €2,2 δισ. του κόστισαν οι 17 κούπες της Τσέλσι

Φόρος εισοδήματος: Μειωμένος κατά 30% – 40% για ιδιοκτήτες ακινήτων

Πηγή: newmoney.gr

Array