Πέμπτη
08.12.2022

Έρχεται στην Κύπρο ο CZ – Πληροφορίες ότι θα ακολουθήσει και η Ελλάδα

Ο ιδρυτής και CEO του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο έρχεται στην Κύπρο.

Ο Changpeng Zhao γνωστός ως και “CZ” έρχεται στο Cine Studio στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για εκδήλωση που τρόπον τινά εγκαινιάζει την παρουσία της Binance στο νησί μετά και την επίσημη αδειοδότησή της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Πηγές του Economy Today σημειώνουν ότι η απόφαση για κάθοδο του CEO της Binance στο νησί λήφθηκε ώστε τονιστεί η σημασία που δίνεται στην Κύπρο ως περιφερειακός κόμβος της εταιρείας στην περιοχή.

Μιλώντας στο Economy Today o Ανδρέας Βλάχος, Country Manager της Binance σε Κύπρο και Ελλάδα, με μεγάλη ανυπομονησία ετοιμαζόμαστε να φιλοξενήσουμε την τοπική crypto κοινότητα στο πρώτο meetup της Binance στην Κύπρο.

Σημείωσε ότι ειναι μια μεγάλη στιγμή για τον τομέα του blockchain στην Κύπρο αφού στελέχη του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως και που έχει πρόσφατα πάρει αδειοδότηση CASP από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα  επισκεφθούν το νησί για να γνωριστούν με την κοινότητα και τον κόσμο που θέλει να μάθει περισσότερα για την τεχνολογία του blockchain.

Ανέφερε ότι την Τρίτη 22 Νοέμβριου στις 5 το απόγευμα θα αρχίσουμε με εκπαιδευτικό σεμινάριο προσαρμοσμένο για φοιτητές και η βραδιά θα κορυφωθεί με το community meetup στις 7 το βράδυ.

Πρόσθεσε ότι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου έχουμε προγραμματίσει το αντίστοιχο meetup για την ελληνική κοινότητα στην Αθήνα για το οποίο έχουν ήδη εξαντληθεί τα εισιτήρια μέσα σε 3 ώρες κυκλοφορίας. Πληροφορίες του cryptonomist.gr τονίζουν ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο CZ να δώσει το παρόν και στην αντίστοιχη εκδήλωση της Ελλάδας στις 25 Νοεμβρίου

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία σχετικά με την εκδήλωση “η Binance είναι ένας οργανισμός προσανατολισμένος στην κοινότητα, κι ως εκ τούτου μας αρέσει να συγκεντρώνουμε τους χρήστες μας για δικτύωση, ενημερώσεις της βιομηχανίας και της τοπικής αγοράς και διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως τα δώρα Binance swag”.

Αναφέρεται επίσης ότι η Binance είναι ενθουσιασμένο που επιτέλους θα συναντηθεί προσωπικά με την τοπική κοινότητα κρυπτογράφησης και θα συζητήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο, θα δικτυωθεί με τους Κύπριους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων και φυσικά θα χαρίσει το Binance Swag στους τυχερούς παρευρισκόμενους.

H εταιρεία καλεί όσους ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για πρόσκληση και να επισκεφτούν την Binance αυτοπροσώπως στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 22 Νοεμβρίου, 19:00 – 21:00, για να μάθετε περισσότερα για το οικοσύστημα της Binance, τις επερχόμενες ενημερώσεις και πιθανώς μια selfie με τον CZ.

Ποιος είναι ο Changpeng Zhao

Ο Changpeng Zhao, κοινώς “CZ”, είναι Κινεζο-καναδός επιχειρηματίας γνωστός ως ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάσει όγκου συναλλαγών από τον Ιούλιο του 2022.

Ο CZ γεννήθηκε στο Jiangsu της Κίνας και μετακόμισε στον Καναδά σε νεαρή ηλικία με την οικογένειά του. Αυτή τη στιγμή εδρεύει στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Zhao κατατάχθηκε στην 30η θέση πλουσιότερος στον κόσμο με καθαρή περιουσία που εκτιμάται στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2022.

Μετά την έναρξη του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων τον Ιούλιο του 2017, η Binance κατάφερε να συγκεντρώσει 15 εκατομμύρια δολάρια ενώ σε λιγότερο από οκτώ μήνες, ο Zhao μεγάλωσε την Binance κατατάσσοντας την ως το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάσει όγκου συναλλαγών.

Ο Zhao κυκλοφόρησε επίσης το κρυπτονόμισμα της Binance, το ΒΝΒ, το 2017, το οποίο παρέχει στους ιδιοκτήτες του διάφορα πλεονεκτήματα, όπως εκπτώσεις στις προμήθειες συναλλαγών στην πλατφόρμα, πέραν των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του.

Τον Απρίλιο του 2019, η Binance κυκλοφόρησε το Binance Smart Chain, το οποίο διαθέτει λειτουργία έξυπνων συμβολαίων και είναι ανταγωνιστής του Ethereum.

Τον Φεβρουάριο του 2018, το Forbes τον κατέταξε τρίτο στη λίστα με τους «Πλουσιότερους ανθρώπους στα κρυπτονομίσματα», με εκτιμώμενη καθαρή αξία 1,1-2 δισεκατομμύρια δολάρια, τότε.

Με πληροφορίες από economytoday.sigmalive.com