Σάββατο
25.03.2023

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – IOSCO: Στο επίκεντρο τα crypto

Ολοκληρώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο, η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του IOSCO (ISCO ERC), την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις εποπτικές αρχές της κεφαλαιαγοράς όπως τα κρυπτονομίσματα και θέματα σχετικά με την προστασία των καταναλωτών.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν επίσης σημαντικά ζητήματα για την ευρωπαϊκή περιφέρεια αλλά και το διεθνές περιβάλλον, όπως η βιώσιμη χρηματοδότηση, οι εθνικές πρωτοβουλίες για την προστασία των ιδιωτών επενδυτών, το fintech και τα κρυπτονομίσματα.

 

Να σημειωθεί ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του IOSCO Βoard, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του IOSCO ERC, κ. Jean Paul Servais, ήταν επίσης παρών στη συνάντηση στην Αθήνα και επικεφαλής των σχετικών συζητήσεων. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας τoυ IOSCO καθώς και άλλοι Πρόεδροι και εκπρόσωποι εποπτικών αρχών – μελών του IOSCO ERC. Η Πρόεδρος της ΕΚ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA MB), κυρία Βασιλική Λαζαράκου, ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα στο IOSCO Board, δεδομένου ότι η EK εξελέγη ως μέλος που εκπροσωπεί το IOSCO ERC από τον Οκτώβριο 2022 και για περίοδο 2 ετών.

Το IOSCO ERC, το οποίο έχει 52 τακτικά μέλη, είναι μία από τις τέσσερις περιφερειακές επιτροπές του IOSCO και επικεντρώνει τις εργασίες της σε ζητήματα κεφαλαιαγοράς στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.

Δηλώσεις

Ο κ. Jean-Paul Servais, Πρόεδρος του IOSCO BOARD, Πρόεδρος του IOSCO ERC και Πρόεδρος της FSMA Βελγίου είπε τα εξής: «Ευχαριστώ θερμά τη Βασιλική Λαζαράκου, την πρόεδρο της ΕΚ για τη φιλοξενία της συνεδρίασης του IOSCO ERC σήμερα στην Αθήνα. Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις σε βασικούς τομείς όπως η βιώσιμη χρηματοδότηση, Fintech και τα κρυπτονομίσματα καθώς και τη σημασία τους για την προστασία των επενδυτών και την ακεραιότητα των αγορών στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Αυτές οι συζητήσεις θα παράσχουν πολύτιμη ανατροφοδότηση στο παγκόσμιο έργο που συντονίζει ο IOSCO»

Η κα Βασιλική Λαζαράκου ευχαρίστησε τα μέλη του IOSCO ERC για την ευρεία εκπροσώπησή τους στη συνάντηση της Αθήνας και επισήμανε την αξία των συζητήσεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις εποπτικές αρχές της κεφαλαιαγοράς όπως τα κρυπτονομίσματα και θέματα σχετικά με την προστασία των καταναλωτών, καθώς και τον κεντρικό ρόλο του IOSCO ERC για τον συντονισμό μεταξύ των αρχών και την επίτευξη διεθνούς συνεργασίας για τα θέματα αυτά.

Source: ot.gr