Τετάρτη
17.08.2022

Επιστρεπτέες: Ανακοινώνεται παράταση εντός της εβδομάδας

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση για τις επιστρεπτέες προκαταβολές, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος αν θα δοθεί νέα παράταση για τις επιστρεπτέες προκαταβολές, εξαιτίας της κρίσης ακρίβειας απάντησε ότι «θα ανακοινωθεί εκτιμώ μέσα στην εβδομάδα και ο κάθε συμπατριώτης μας θα ξέρει τι ποσό πρέπει να επιστρέψει αν το επιστρέψει όλο μαζί, με έκπτωση 15% ή θα το πληρώσει σε 96 δόσεις. Το μέτρο το πήγαμε αρκετά πίσω. Ήταν 8,3 δισ. ευρώ Εκτιμούμε ότι θα επιστραφούν περίπου 3 δισ. Αρκετές επιχειρήσεις το 2021 είχαν πολύ καλές επιδόσεις. Οπότε τα κουρέματα ήταν πολύ λίγότερα. Σημειώστε ότι συνολικά οι επιχειρήσεις το 2021, είχαν υψηλότερο τζίρο από το 2021».

Τι είπε για την εισφορά αλληλεγγύης

Αναφερόμενος στην εισφορά αλληλεγγύης ο κ Σταικούρας υποστήριξε πως «έχουμε υποχρέωση να την καταργήσουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Είναι μια δέσμευσή μας για την οποία πρέπει να εξοικονομήσουμε 450 εκατ. ευρώ ώστε να εφαρμοστεί».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σταικούρας οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται γιατί τα έσοδα είναι πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις γεγονός που επιτρέπει «να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

Πηγή: powergame.gr