Πέμπτη
29.09.2022

Επίδομα θέρμανσης: Σχέδιο για περισσότερα χρήματα προς τους καταναλωτές

Eν αναμονή των ανακοινώσεων για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στην επερχόμενη ΔΕΘ, η κυβέρνηση στοχεύει να διερευνηθούν τα ποσά ενίσχυσης, τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κινούνται στα επίπεδα του 1,7 ευρώ το λίτρο από 1,6 ευρώ πέρυσι. Σημειώνεται πως για το επίδομα θέρμανσης διατέθηκαν πέρυσι συνολικά 168 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ποσά ανά δικαιούχο κυμάνθηκαν από 100 ευρώ έως 750 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, στο τραπέζι βρίσκεται και η επιδότηση στους λογαριασμούς του φυσικού αέριου, οι τιμές του οποίου βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (παρά την ελαφρά αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών). Υπολογίζεται ότι από την επιδότηση θα καλυφθούν περίπου 700.000 νοικοκυριά που θερμαίνονται με φυσικό αέριο.

Αυτές οι επιδοτήσεις αναμένεται να ενταχθούν στο πακέτο των μέτρων στήριξης. Η μορφή της παρέμβασης θα πάρει σάρκα και οστά το επόμενο διάστημα και όπως σημείωσε προσφάτως ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας πέρυσι τα νοικοκυριά είχαν στηριχθεί με αυξημένο επίδομα θέρμανσης και με επιδοτήσεις μέσα από τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ύστερα από συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργείων και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε συνάρτηση με την πορεία των δημόσιων οικονομικών.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Μπούσουλας για την Κομισιόν το ελληνικό πλαφόν και τα μέτρα της Ιβηρικής χερσονήσου

Η μάχη για την επικράτηση στο γάλα και το ντιλ των αδελφών Σαράντη με τη ΔΕΛΤΑ

ΔΕΠΑ Υποδομών: Σε διαπραγματεύσεις με την Italgas για την απόκτηση 10% έως 20% ο όμιλος Κοπελούζου

Πηγή: newmoney.gr