Σάββατο
28.01.2023

Eπίδομα θέρμανσης: Πότε εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις (vid)

Μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2023 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι που έχασαν τη αρχική προθεσμία.

Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο ύψος επιδόματος ανέρχεται στα 100 ευρώ και το μέγιστο στα 800 ευρώ, με προσαύξηση για τους πολίτες που ζουν στις ορεινές περιοχές, οι οποίοι ενδέχεται να λάβουν επίδομα έως και 1.000 ευρώ.

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι όσοι καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • βιομάζα (πέλετ)
  • θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

 

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός Μάρα Μεθενίτη, «μέχρι και 30/12 στο σύστημα είχαν γίνει περίπου 1,2 εκατ. αιτήσεις. Δεύτερη ευκαιρία δίνεται στην ουσία σε όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου. Προσοχή δεν θα δοθεί νέα παράταση».

Όπως εξήγησε η ίδια «αν κάποιος έχει ξεχάσει να κάνει την αίτησή του, πρέπει να σπεύσει μέχρι 13 Ιανουαρίου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες και αυτό είναι ανεξάρτητο με το αν θα έχει προμηθευτεί ήδη ή όχι το καύσιμο το οποίο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει.

Μπορεί να κάνει την αίτησή του μέχρι 13 Ιανουαρίου και να αγοράσει το καύσιμο το οποίο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει μέχρι και 31/3/2023. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση επίσης, εάν δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει. Μπορεί να κάνει την αίτησή του ώστε να μην χάσει το δικαίωμά του και να δει σε δεύτερο χρόνο εάν η τσέπη του αντέχει να αγοράσει κάτι έτσι ώστε να επιδοτηθεί».

Διαβάστε ακόμη

Η πιο ακριβή και exclusive εμπειρία του 2023 κοστίζει 5 εκατ. δολάρια και είναι μόνο για έναν

Πώς η εμπειρία του Regency Casino Mont Parnes έγινε πάλι ένας hot προορισμός

Τα στοιχήματα των ελληνικών start ups για τη νέα χρονιά

Πηγή: newmoney.gr