Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myθερμανση – Πώς θα κάνετε αίτηση

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι, η προκαταβολή του επιδόματος, στους περίπου 700.000 δικαιούχους, να αρχίσει να καταβάλλεται στις 10 Δεκεμβρίου.

Άνοιξε η πλατφόρμα myθερμανση, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν αν θα υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα προβούν σε δηλώσεις χιλιοστών των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορεί οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Η υποβολή αίτησης γίνεται μέχρι τις 15.12.2021.

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος  γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μάϊου 2022

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι, η προκαταβολή του επιδόματος, στους περίπου 700.000 δικαιούχους, να αρχίσει να καταβάλλεται στις 10 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ ο ενδιαφερόμενος:

-Επιλέγει αν διαμένει σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
-Επιλέγει αν είναι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνει τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
-Επιλέγει είδος καυσίμου
-Συμπληρώνει τον Αριθμό παροχής ρεύματος
-Επιλέγει οικισμό (Αν στη λίστα των οικισμών δεν εμφανίζεται αυτός που αντιστοιχεί στην παροχή του δικαιούχου μπορεί ο ίδιος επικοινωνήσει με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) στο 2131621000)
-Συμπληρώνει τα τμ της κατοικίας
-Συμπληρώνει  τον IBAN στο myAADE

Διαβάστε περισσότερα

Ο πληθωρισμός επιμένει και χωρίς αυξήσεις μισθών

«Voria»: Ξεκλειδώνει η επένδυση των 250 εκατ. ευρώ στο Μαρούσι

Πώς μεταμορφώνει ο όμιλος Fais την Αγορά Μοδιάνο – Δείτε πώς θα είναι (pics)

Πηγή: newmoney.gr