Τετάρτη
25.05.2022

Επίδομα παιδιού A21: Πώς υποβάλλεται η αίτηση στην πλατφόρμα

Προϋπόθεση χορήγησης του επιδόματος παιδιού είναι η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί

Ανοιχτή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η πλατφόρμα για αιτήσεις θα παραμείνει ανοικτή έως την 11η Μαρτίου 2022.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Σημειώνεται ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Διαβάστε ακόμη:

Γερμανικός «εμφύλιος»; Γιατί η Volkswagen σνομπάρει την Deutsche Bank

Το μαρτύριο της σταγόνας στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Τράπεζες και Mytilineos έφεραν πιο κοντά τις 900 μονάδες

JP Morgan: Δεν είναι πλέον φθηνές οι ελληνικές μετοχές σε σχέση με την Ευρώπη

Πηγή: newmoney.gr