Δευτέρα
11.12.2023

Επανήλθε σε λειτουργία το ChatGPT

Σύντομη, αλλά εκτεταμένη ως προς το μέγεθος της, αποδείχτηκε η διακοπή λειτουργίας του δημοφιλέστερου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης του ChatGPT, της OpenAI. Ήταν δε, το πρώτο μεγάλο τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε μέχρι σήμερα το πρωτοποριακό chatbot.

Η OpenΑΙ, σε ανακοίνωση της, υποστήριξε πως κατέγραψε εκτεταμένα προβλήματα (errors) που επηρέασαν όλες τις υπηρεσίες της για περίπου μιάμιση ώρα. «Εντοπίσαμε το πρόβλημα και το διορθώσαμε. Πλέον βλέπουμε φυσιολογική απάντηση στις υπηρεσίες μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως η εταιρεία στη μεγάλη εκδήλωση που έκανε τη Δευτέρα για την παρουσίαση νέων εργαλείων και υπηρεσιών ανακοίνωσε πως το ChatGPT αριθμεί πλέον πάνω από 100 εκατ. ενεργούς χρήστες την εβδομάδα και πως χρησιμοποιείται από πάνω από το 92% των εταιρειών της επίλεκτης λίστας του Fortune 500.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πάντως, και το chatbot Claude 2 της Anthropic, ήτοι του βασικού ανταγωνιστή του ChatGPT, φαίνεται πως παρουσίασε λειτουργικά προβλήματα την Τετάρτη, χωρίς η εταιρεία να έχει προχωρήσει σε διευκρινίσεις.

Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ: Σε καλύτερη θέση οι ελληνικές τράπεζες – Οι τέσσερις κίνδυνοι που επιμένουν 

Mytilineos: Σημαντική αύξηση στην τιμή – στόχο από την Piraeus Securities, περιθώριο ανόδου 30% 

Κομισιόν: Πράσινο φως για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία – Eκτός κάδρου η Τουρκία 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr