Τετάρτη
25.05.2022

Επαυξημένη πραγματικότητα: Οι 4 τρόποι που θα αλλάξει την αυτοκίνηση (vid)

Σε λίγα χρόνια, εκτός από τους κινητήρες θα πρέπει να ξεχάσουμε και όλα όσα ξέραμε για την οδήγηση. Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι έτοιμη να αλλάξει τα πάντα στον τρόπο που οδηγούμε και συνυπάρχουμε στους δρόμους

Μαζί με την ηλεκτροκίνηση, οι μεγάλες εταιρίες επενδύουν τεράστια ποσά στην έρευνα και εξέλιξη συστημάτων επαυξημένης πραγματικότητας για την αυτοκίνηση.

Ήδη τα αυτοκίνητά μας έχουν γεμίσει από οθόνες και ψηφιακά συστήματα, τα οποία όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται περισσότερα και θα αποκτούν και μεγαλύτερες αρμοδιότητες.

Είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα των επενδύσεων των εταιριών σε συστήματα επαυξημένης (AR) και εικονικής (VR) πραγματικότητας.

Το 2017 ξοδεύτηκαν “μόλις” 210 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2025 αυτό το ποσό αναμένεται να εκτοξευτεί στα 673 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μία άνοδο της τάξης του 320.000% μέσα σε μόλις 8 χρόνια.

Ας δούμε λοιπόν σε ποιους τομείς η εικονική πραγματικότητα θα αλλάξει εντελώς την αντίληψή μας για το αυτοκίνητο.

1. Τα έξυπνα συστήματα πλοήγησης

Μέχρι σήμερα τα συστήματα πλοήγησης ήταν ενσωματωμένα στις οθόνες των infotainment. Όμως αυτό σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, καθώς μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και γίγαντες των ηλεκτρονικών έχουν εξελίξει συστήματα με τα οποία όλες οι πληροφορίες προβάλλονται μπροστά από τον οδηγό, ενσωματωμένες στον πραγματικό κόσμο.

Με αυτόν τον εικονικό τρόπο, ο οδηγός μπορεί πολύ πιο εύκολα να έχει αντίληψη του χώρου και της πορείας του, ακόμα και σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλής ορατότητας, ενώ παράλληλα παίρνει πολύ περισσότερες πληροφορίες τις οποίες -λόγω του ότι βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο- είναι πολύ πιο εύκολο να αξιολογήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsauto

Πηγή: newmoney.gr