Τετάρτη
01.02.2023

Εντοπίστηκαν $5 δισ. στα «κρυφά» ταμεία της FTX

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX έχει ανακτήσει πάνω από 5 δισ. δολάρια σε μετρητά, ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και τίτλους, δήλωσε σε δικαστή την Τετάρτη ένας δικηγόρος της χρεοκοπημένης εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ (φωτ.), σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο και οι εισαγγελείς των ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Μπάνκμαν-Φριντ για ενορχήστρωση μιας «επικής» απάτης, που ίσως κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδυτές, πελάτες και δανειστές. Οι δικηγόροι και οι σύμβουλοι που επιβλέπουν την πτωχευμένη εταιρεία προσπαθούν τώρα να ανακτήσουν κεφάλαια για να αποπληρώσουν τους πιστωτές.

«Εντοπίσαμε πάνω από 5 δισ. δολάρια μετρητά, ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και επενδυτικούς τίτλους», είπε ο Andy Dietderich, δικηγόρος της FTX, σε δικαστή πτωχευτικού δικαστηρίου στο Ντελαγουέρ των ΗΠΑ κατά την έναρξη της ακρόασης την Τετάρτη.

Ο Dietderich είπε επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει μη στρατηγικές επενδύσεις, που είχαν λογιστική αξία 4,6 δισ. δολαρίων, αν και τα βιβλία της εταιρείας έχουν χαρακτηριστεί ως αναξιόπιστα.

Πηγή: euro2day.gr