Ενέργεια και ακρίβεια: Δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οι Έλληνες (vid)

Eν μέσω ενεργειακής κρίσης και η εκτόξευση των τιμών σε ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα φαίνεται πως έχει «ροκανίσει» το εισόδημα των πολιτών, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο τα φορολογικά χρέη είχαν «φουσκώσει» κατά 352 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Μάιο του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο έχουν εκτιναχθεί στα 112,65 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 26,12 δισ. έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης, με αποτέλεσμα το καθαρό ληξιπρόθεσμο χρέος να διαμορφώνεται σε 87,134 δισ. ευρώ.

Ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία έχουν 4.230.900 φορολογούμενοι, εκ των οποίων 1.966.599 βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, ενώ για 1.378.297 οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι το 53,4% των φορολογούμενων έχει χρέη στην εφορία που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ και συνολικά χρωστούν 326 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί μόλις το 0,3% του συνολικού ληξιπρόθεσμου χρέους.

Αντίθετα, το 0,2% των οφειλετών ή 8.825 φορολογούμενοι χρωστούν 90 δισ. ευρώ ή το 80% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών με την κατά κεφαλήν οφειλή να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: 

Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια το οικόπεδο Ρέμου – Πηλαδάκη στο Κορωπί και το νεοκλασικό στο Θησείο (pics)

Κύμα αυξήσεων στα επιτόκια – Τα «γεράκια» κυριαρχούν και απειλούν την ανάπτυξη

Tι θέλει στην Ελλάδα το κρατικό fund της Σιγκαπούρης GIC – To deal για τη Sani/Ikos (pic)

Πηγή: newmoney.gr