Σάββατο
28.01.2023

Ένα μυστήριο πορτοκαλί αυτοκίνητο έξω από το Blockchain Hub στο Davos

Ένα φανταχτερό, φωτεινό, πορτοκαλί αυτοκίνητο Mercedes-Benz ήταν σταθμευμένο έξω από το Blockchain Hub στο Promenade του Νταβός, σύμφωνα με το CNBC.

Η πινακίδα γράφει «Kuna», που είναι το όνομα ενός ουκρανικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Το λογότυπο του Bitcoin τοποθετήθηκε εκεί που θα ήταν συνήθως το λογότυπο της Mercedes-Benz. Στα ελαστικά και στην πινακίδα κυκλοφορίας ήταν τυπωμένη η φράση «in crypto we trust». Η πινακίδα είχε την ουκρανική σημαία πάνω της και το όνομα Kuna, η οποία είναι η εταιρεία πίσω από ένα ομώνυμο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Η Kuna δημιούργησε επίσης το «αποθεματικό ταμείο της Ουκρανίας» μετά την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία, όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να δωρίσουν κρυπτονομίσματα στην Ουκρανία.

Οι άνθρωποι στην περιοχή με τους οποίους μίλησε το CNBC δεν μπορούσαν να επαληθεύσουν ποιος στάθμευσε το αυτοκίνητο εκεί.

Το CNBC επικοινώνησε με τον Semen Kaploushenko, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ανταλλακτηρίου Kuna, μέσω LinkedIn, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Eπιπλέον, επικοινώνησε με την Ένωση Blockchain της Ουκρανίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο ιδρυτής της Kuna, Michael Chobanian, και επίσης δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Με πληροφορίες από το CNBC