ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρηση κατά 1,1% στη βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε μείωση 1,1% έναντι αύξησης 10,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 3,6%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2022, παρουσίασε μείωση 3,0%.

Ο δείκτης του κλάδου κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Σεπτέμβριο 2022 σε σχέση με τον Αύγουστο 2022.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Σεπτεμβρίου 2022 με τους αντίστοιχους δείκτες του Σεπτεμβρίου 2021, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη-άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου-υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

Διαβάστε ακόμη

Εθνική Τράπεζα: «Πρεμιέρα» για το νέο πρόγραμμα εθελούσιας – Οι όροι και οι προϋποθέσεις (πίνακες)

ΒΕAT- Free Now: Το λουκέτο στη Λ. Αμερική, οι απολύσεις και το μαζικό κάλεσμα στους 170 εργαζομένους

#MeTinMarina Δήμαρχο, η Κασσιόπη ξαναπωλείται, η Premia αλλάζει το Athens Heart και ο Κόπυ με τον ωραίο Νίκο

Πηγή: newmoney.gr