Κυριακή
22.05.2022

Έλον Μασκ: Έτοιμος να δοκιμάσει πύραυλο για να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη

Μόνο κάποιοι τυπικοί τεχνικοί έλεγχοι απομένουν για να είναι έτοιμο το Starship να πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις

Ανθρώπους στον Άρη θέλει να στείλει ο ο Αμερικανός μεγιστάνας και οραματιστής Ελον Μασκ, ο οποίος με ένα μπαράζ αναρτήσεων στο αγαπημένο του Twitter δημοσιεύει εικόνες του πυραύλου Starship όπου κατασκευάζει με τη διαστημική του εταιρεία, την SpaceX.

Το Starship έχει τοποθετηθεί πάνω στον μεγάλο προωθητικό πύραυλο Super Heavy δημιουργώντας ένα δίδυμο ύψος 120 μέτρων, εννέα μέτρων υψηλότερο από τον τεράστιο πύραυλο Saturn V της NASA με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη τις δεκαετίες 1960-1970.

Οι αναρτήσεις έγιναν στο πλαίσιο ανακοινώσεων που έκανε ο Μασκ για το μέλλον του προγράμματος. Όπως ανέφερε απομένουν κάποιοι τυπικοί τεχνικοί έλεγχοι για να είναι έτοιμο το Starship να πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις.

Σύμφωνα με τον Μασκ αυτοί οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες οκτώ εβδομάδες και ευελπιστεί στο ίδιο χρονικό διάστημα να έχει λάβει και την απαραίτητη άδεια από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ώστε να ξεκινήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση οι δοκιμαστικές πτήσεις.

Προσπάθησε μάλιστα να ασκήσει πίεση στην FAA υποστηρίζοντας ότι αν ζητηθούν περαιτέρω επιθεωρήσεις από μέρους της πέραν αυτών που έχουν ήδη γίνει αυτό θα προκαλέσει καθυστέρηση πολλών μηνών στην έναρξη των δοκιμών του Starship και γενικότερα καθυστέρηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι ο Μασκ έχει δηλώσει ότι η Space X εργάζεται ώστε να πραγματοποιηθεί μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη την επόμενη τριετία ή το αργότερο μέχρι το τέλος της δεκαετίας και αν είναι πετυχημένη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μαζικής αποίκησης του Άρη.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τις επιπτώσεις στην ενέργεια σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης

Στα ύψη οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας από την κλιμάκωση της έντασης για την Ουκρανία

Εlpedison: Καταγγελία φωτιά στην ΡΑΕ εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ για ηλεκτροδότηση επί ζημία 1.400 καταναλωτών

Πηγή: newmoney.gr