Τετάρτη
01.02.2023

Έλον Μασκ: Αναζητεί νέους επενδυτές για το Τwitter

O δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter αναζητά νέους επενδυτές για το δημοφιλές κοινωνικό μέσο στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, στην ίδια τιμή που πλήρωσε όταν αγόρασε την εταιρεία έναντι 44 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο.

Mάλιστα ο γενικός διευθυντής του οικογενειακού γραφείου του δισεκατομμυριούχου, Τζάρεντ Μπίρτσαλ, έχει έρθει σε επαφή με πιθανούς επενδυτές αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Semafor. Ο Ρος Γκέρμπερ, ο οποίος διευθύνει την Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management και συμμετείχε στην προηγούμενη εξαγορά από το Twitter, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον, αναφέρει το Bloomberg.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων γίνεται έπειτα από μια ταραχώδη περίοδο για το Twitter, με περικοπές θέσεων εργασίας, «ανατροπές» μακροχρόνιων πολιτικών και επαναφορά απαγορευμένων λογαριασμών εκ μέρους του Μασκ.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανέστειλε τους λογαριασμούς πολλών δημοσιογράφων που ο Μασκ είπε ότι είχαν θέσει την οικογένειά του σε κίνδυνο αποκαλύπτοντας πληροφορίες τοποθεσίας για το ιδιωτικό του αεροπλάνο.

Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την Tesla Inc. και τη SpaceX, έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι πλήρωσε πάρα πολλά για το Twitter, παρότι έχει εκφράσει εμπιστοσύνη για τις προοπτικές του μακροπρόθεσμα.

«Προφανώς, εγώ και οι άλλοι επενδυτές πληρώνουμε υπερβολικά για το Twitter αυτή τη στιγμή», είπε σε τηλεδιάσκεψη της Tesla τον Οκτώβριο.

Έγγραφο μέσω του οποίου ανακοινώνεται η νέα επενδυτική ευκαιρία την περιγράφει ως «μια μετοχική προσφορά για κοινές μετοχές στην αρχική τιμή και όρους, με στόχο το κλείσιμο στο τέλος του έτους», σύμφωνα με τη Semafor. Η κίνηση ακολούθησε «πολλά» εισερχόμενα αιτήματα για επένδυση στο Twitter, ανέφερε το έγγραφο.

Ο Gerber είπε ότι σκοπεύει να επικοινωνήσει με τους πελάτες του – πολλοί από τους οποίους έχουν μεγάλες θέσεις στην Tesla – για να μετρήσει το ενδιαφέρον τους για την προσφορά του Twitter.

Διαβάστε ακόμη:

Eλλάδα, Βέλγιο, Ιταλία και Πολωνία δεν θα δεχθούν απόφαση με ειδική πλειοψηφία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο (vid)

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παράταση της επιδότησης αλλά και αύξηση τιμής από 1ης Ιανουαρίου

Market Pass: Ποιοι «πάνε ταμείο», πότε και πόσα θα πάρουν-Παραδείγματα

Πηγή: newmoney.gr