Τετάρτη
06.07.2022

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Χορηγία για την αντιπυρική προστασία της χώρας μας κατά τη θερινή περίοδο

Tι δήλωσαν οι Χρήστος Στυλιανίδης και Βασίλης Ράπανος – Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί από το υπουργείο για τη μίσθωση, κατά τη θερινή περίοδο, εναερίων μέσων πυρόσβεσης

Οι Ελληνικές τράπεζες, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τη συνδρομή τους στην ενίσχυση της προληπτικής θωράκισης της χώρας μας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, αποφάσισαν να διαθέσουν, μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, στο πλαίσιο της συνάντησής του, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤ κ. Β. Ράπανο, τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ, κ. Σ. Ιωάννου και τη γενική γραμματέα κυρία Χ. Απαλαγάκη, δήλωσε σχετικά:

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας και μεταξύ αυτών και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανταποκρίθηκαν, άμεσα, στο κάλεσμα της κυβέρνησης, να ενισχύσουν την αντιπυρική θωράκιση της χώρας, το συνολικό κόστος της οποίας ανέρχεται φέτος σχεδόν σε 200 εκατ. ευρώ. Οπως επισημαίνεται «η προσφορά της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών είναι ιδιαίτερου συμβολισμού γιατί αποδεικνύει ότι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της, ένας δρόμος υπάρχει – η συνεργασία, η συνένωση δυνάμεων. Κι αυτό κάνουμε σήμερα. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΤ, κ. Βασίλειο Ράπανο, καθώς και τα μέλη της Ένωσης για την προσφορά τους σε αυτή την πραγματικά μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤ κ. Ράπανος δήλωσε: «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δίνει πάντα το «παρόν» σε κάθε ενέργεια που αφορά το εθνικό συμφέρον και στηρίζει πολλαπλά κάθε σχετική δράση. Πέρα από τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει κάθε μέλος της Ένωσης σε θέματα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και πέρα από τις άμεσες δράσεις των μελών μας για την στήριξη των περιοχών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, με αίσθημα βαθιάς κοινωνικής ευθύνης ερχόμαστε να συνδράμουμε με τη χορηγία μας αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης».

Διαβάστε ακόμα:

«Κόκκινα» δάνεια: Έρχονται νέα μεγάλα deals – Ποια funds κρατούν τα ηνία της αγοράς

Σκρέκας για ρήτρα αναπροσαρμογής: Από 1η Ιουλίου ουσιαστικά την καταργούμε με τις επιδοτήσεις χωρίς όριο κατανάλωσης

Βασίλης Φουρλής: Νέες επενδύσεις €200 εκατ. με «αιχμή» τα εμπορικά πάρκα για την Trade Estates

Πηγή: newmoney.gr