Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Στο 47,3% η συμμετοχή γυναικών στη στελέχωση της τράπεζας

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα καταρρίπτει τη λεγόμενη «γυάλινη οροφή» (glass ceiling) εμπράκτως, καθώς για τις μισές θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων επιλέχθηκαν γυναίκες

H ισομερής στελέχωση μεταξύ των φύλων σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα της τράπεζας αποτελεί κριτήριο στην επιλογή στελεχών της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB με αποτέλεσμα να έχει επιτύχει συμμετοχή γυναικών στη στελέχωση της τράπεζας σε ποσοστό 47,3%.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε ολικό μετασχηματισμό, με περισσότερα από 70 νέα στελέχη υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων και πιστοποιήσεων να εντάσσονται στο δυναμικό της, από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα.

Κατά την επιλογή στελεχών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ισομερή στελέχωση μεταξύ των φύλων σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα.

Εκτός της Προέδρου & Διεθύνουσας Συμβούλου Αθηνάς Χατζηπέτρου, γυναίκες επιλέχθηκαν και στις μισές σχεδόν θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων (14 γυναίκες σε σύνολο 29 θέσεων), ενώ στο γενικό σύνολο των 112 εργαζομένων, το 47,3% είναι γυναίκες.

Η ισότητα αποτελεί βασική αξία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και στόχος είναι να αντανακλάται στην εσωτερική δομή της.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα καταρρίπτει τη λεγόμενη «γυάλινη οροφή» (glass ceiling) εμπράκτως, δηλαδή κάθε εμπόδιο διακρίσεων στον εργασιακό τομέα σε σχέση με τις γυναίκες, με βάση τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Διαβάστε ακόμα:

Ανατιμήσεις: Ποια προϊόντα και πόσο ακρίβυναν – Παραδείγματα (vid)

Γιατί οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θέλουν αυξήσεις μισθών – Ο φόβος του πληθωρισμού για το 2022

Επιτροπή Παιγνίων: Εισηγείται τη μεταφορά του Καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι

Πηγή: newmoney.gr