Παρασκευή
20.05.2022

Έλληνες εφοπλιστές: Επενδύσεις 1,6 δισ. δολαρίων σε νεότευκτα και μεταχειρισμένα από τις αρχές του έτους

Ο στόλος της Maran Gas αποτελείται από 44 πλοία στο νερό συνολικής μεταφορικής ικανότητας 7,364,270 cmb, η οποία θα αυξηθεί στα 9,104,270 cbm με την παραλαβή των 10 πλοίων που έχει υπό ναυπήγηση.

Η Μαρία Αγγελικούση επικεφαλής του Angelicoussis Shipping Group, και ο CEO της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME)

Στην παραγγελία τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 1.800 teu το καθένα προχώρησε στις αρχές Ιανουαρίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της εταιρείας του Capital Executive Ship Management, σύμφωνα με την VesselsValue. Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται στα 96 εκατ. δολάρια.

H συμφωνία υπεγράφη με το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard.

Ισχυροποιούν την θέση του στα containerships

Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas, του Αριστείδη Πίττα, έκλεισε συμφωνία με το Ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νότιας Κορέας για την κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οικολογικού σχεδιασμού και μεταφορικής ικανότητας 2.800 teu.

Τα δύο νέα πλοία, συνολικού κόστους 85 εκατ. δολαρίων, θα παραδοθούν στην εταιρεία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και το πρώτο τρίμηνο του 2024, αντίστοιχα.

Η Euroseas είχε παραγγείλει τον Ιούνιο του 2021 δύο παρόμοια πλοία, αξίας 76 εκατ. δολαρίων, με στόχο να ισχυροποιήσει την θέση της στον τομέα των μεγάλων εμπορευματοκιβωτίων.

Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία διαθέτει στόλο 16 containerships.

Mε την παραγγελία δύο νέων feeder containerships συνδέεται η Cosmoship Management, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Σάββα. Πρόκειται για συμφωνία που έκλεισε με το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Dae Sun Shipbuilding & Engineering για την κατασκευή δύο πλοίων χωρητικότητας 1,000 teu, κόστους 22 εκατ. δολαρίων έκαστο, σύμφωνα με την VesselsValue. Η παράδοση τους προγραμματίστηκε για το 2023 και το 2024.

Mε τη νέα κίνηση τα υπό παραγγελία πλοία της Cosmoship θα ανέλθουν σε έξι, καθώς ένα χρόνο πριν, τον Ιανουάριο 2021, η εταιρεία είχε παραγγείλει στο κινέζικο ναυπηγείο CSSC Huangpu Wenchong Shipbuilding τέσσερα ακόμη containerships.

Διαβάστε ακόμη:

Super deal από την Αγγελική Φράγκου στην αγορά των containerships

Πηγή: mononews.gr