Παρασκευή
20.05.2022

Ελλάκτωρ: Έκλεισε το deal μεταξύ Βαρδινογιάννη και εφοπλιστών

Tην πώληση του συνόλου των μετοχών που κατείχαν στην Ελλάκτωρ στην πλευρά της Motor Oil ανακοίνωσαν και επίσημα οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Greenhill Investments:

Οι εταιρείες Greenhill Investments Limited και Kiloman Holdings Limited συμφερόντων των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη ανακοινώνουν την πώληση του συνόλου των μετοχών τους στην Ελλάκτωρ.

H απόφαση αυτή ήταν η κατάληξη μακράς περιόδου αντιπαραθέσεων μετόχων αλλά και σε συνέχεια της υποβολής επίσημης προσφοράς για την εξαγορά των μετοχών Ελλάκτωρ κυριότητας της Reggeborgh, η οποία δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

Η αποδοχή της ελκυστικής πρότασης που δεχθήκαμε από Motor Oil κλείνει τον κύκλο της επένδυσης που είχε ξεκινήσει με διαφορετικές προοπτικές, στρατηγική και όραμα, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα τερματίσει και τις ενδομετοχικές διαμάχες που επί μακρού χρόνου λάμβαναν χώρα στην εταιρεία.

Οι επιχειρηματίες κκ Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου δηλώνουν ότι θα ενισχύσουν την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα, πιστεύοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένους κλάδους. Επίσης εύχονται στους μετόχους και εργαζόμενους της Ελλάκτωρ να αποκτήσει η εταιρεία την θέση που της αρμόζει στον επιχειρηματικό χάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Deal εξαγοράς 180 εκατ. ευρώ από την πλευρά Βαρδινογιάννη που αποκτά το 30,1% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ελλάκτωρ: Τα ντεσού του deal Βαρδινογιάννη – Εφοπλιστών

Οι κρυμμένες υπεραξίες, τα έργα και τα stories για Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ιντρακάτ

Πηγή: mononews.gr