Ελ Σαλβαδόρ και social media γκαζώνουν το Bitcoin

Κίνημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλεί τον κόσμο να αγοράσει μικρές ποσότητες Bitcoin προς υποστήριξη του σχεδίου του Ελ Σαλβαδόρ να κάνει το ψηφιακό νόμισμα νόμιμο χρήμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι χρήστες σε πλατφόρμες όπως το Twitter και το Reddit συζητούν σχέδια για μαζική αγορά Bitcoin αξίας 30 δολαρίων στις 7 Σεπτεμβρίου, όταν τίθεται σε ισχύ ο νόμος του Ελ Σαλβαδόρ για τη νομιμοποίηση του Bitcoin. Η δυνητική συντονισμένη αύξηση τιμών θυμίζει προηγούμενες διαδικτυακές καμπάνιες που στόχευσαν σε μετοχές όπως της GameStop.

Το Ελ Σαλβαδόρ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση ΑΤΜ Bitcoin για να επιτρέψει στους πολίτες να μετατρέψουν το κρυπτονόμισμα σε δολάρια ΗΠΑ, ενώ η κυβέρνηση δημιούργησε ένα ταμείο 150 εκατ. δολαρίων για να υποστηρίξει τις μετατροπές Bitcoin σε δολάρια.

Οι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να κάνουν download το ψηφιακό πορτοφόλι της κυβέρνησης, να εισάγουν τον αριθμό ταυτότητάς τους και να λάβουν 30 δολάρια σε Bitcoin, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Alejandro Zelaya στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον περασμένο μήνα.

Το Bitcoin, με κέρδη 3,4%, βρίσκεται στις 51.702 δολάρια, φτάνοντας σχεδόν τις $52,000, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο. Η κίνηση ήρθε και εν μέσω μιας ευρύτερης ανόδου στον τομέα των κρυπτονομισμάτων νωρίτερα φέτος.

Πηγή: euro2day.gr