Πέμπτη
18.04.2024

Εκτινάχθηκε στο 1,35 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin ακουμπά υψηλό όλων των εποχών, αλλά σε όρους αγοραίας αξίας το token έχει ήδη φτάσει σε ένα ρεκόρ, σημειώνει το Bloomberg.

Η κεφαλαιοποίηση αγοράς του Bitcoin έφτασε το 1,35 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1,28 τρισ. δολαρίων, τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko. Αυτός ήταν ο μήνας που το διακριτικό εκτινάχθηκε στα 68.991,85 δολάρια στο απόγειο της ανοδικής πορείας την εποχή της πανδημίας.

Η προσφορά Bitcoin έχει αυξηθεί από τότε, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή του σε νέο ρεκόρ εν μέσω του τελευταίου ράλι του παλαιότερου κρυπτονομίσματος το οποίο βρίσκεται στις 66.928 δολάρια έχοντας νωρίτερα φτάσει τα 68.804 δολάρια.

Ιστορικά, το ρεκόρ στην κεφαλαιοποίηση «ήταν το πιο αξιόπιστο σήμα ότι ξεκινά μια νέα φάση της τρέχουσας αγοράς», δήλωσε ο David Lawant, επικεφαλής έρευνας στην FalconX.

Η ζήτηση από ETF του Bitcoin, καθώς και η επικείμενη μείωση της αύξησης της προσφοράς του κρυπτονομίσματος, έχουν τροφοδοτήσει τα πρόσφατα κέρδη. Τα ETF από εταιρείες όπως η BlackRock και η Fidelity Investments έχουν προσελκύσει καθαρές εισροές άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πρώτη τους εμφάνιση στις 11 Ιανουαρίου.

Πηγή: euro2day.gr

Array