Πέμπτη
07.07.2022

Έκθεση έργων τέχνης και NFT στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα

Η έκθεση «beautiful south» έρχεται στο λόμπι του King George Hotel από τις 20 Μαΐου έως τις 26 Ιουνίου, με έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του King George Hotel, η ομαδική έκθεση «beautiful south» θα φιλοξενηθεί στο λόμπι του ξενοδοχείου, με έργα των: Γιάννη Αδαμάκου, Olive Allen, Κωστής Βελώνης, Μαρία Γεωργούλα, Γιάννη Γκίζη, Διονύση Καβαλλιεράτο, Paul McCarthy, Μάρω Μιχαλακάκου, Ρόιλα Μπουζέα, Μαργαρίτα Μποφίλιου, Albert Oehlen, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Τάσος Παυλόπουλος, Σοφία Πετροπούλου, Γιώργος Σταμκόπουλος, Erik Steinbrecher και Νίκος Τρανός.

Η έκθεση έχει στόχο να αναδείξει τη διπλή ταυτότητα του ξενοδοχείου ως ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία και σημεία συνάντησης της Αθήνας και ταυτόχρονα ως ένας από τους χώρους που επιχειρεί να γεφυρώσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή των έργων βασίζεται αφενός σε έργα που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και αφετέρου σε μια επιλογή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σκηνή.

Αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια έκθεσης ενός έργου τέχνης NFT σε ένα τέτοιο περιβάλλον στην Ελλάδα και θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα πιο παραδοσιακά μέσα – όπως πίνακες και γλυπτά – που θα παρουσιαστούν.

Όπως υπονοεί ο τίτλος – όμορφος νότος – το κύριο θέμα της έκθεσης είναι οι τόποι που αλληλοεπιδρούμε. Ο νότος είναι ένας τόπος που διεγείρει τα συναισθήματα, που δίνει την αίσθηση της ελευθερίας (μέσα από το φυσικό του περιβάλλον). Μέσα από την πλουραλιστική επιλογή των έργων η έκθεση προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει, επιχειρεί να χτίσει γέφυρες και να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της σύγχρονης τέχνης.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης μονοήμερο συμπόσιο για την τέχνη και την τεχνολογία, με τον Andrea Lissoni, διευθυντή του Haus Der Kunst στο Μόναχο και τον Μίλτο Μανέτα, διακεκριμένο καλλιτέχνη πολυμέσων, να έχουν καθοριστικό ρόλο στο συμπόσιο.

Source: insider.gr