Κυριακή
28.11.2021

Εκσυγχρονίζεται ο ΕΦΚΑ: Ψηφιακός μετασχηματισμός και ευέλικτο μάνατζμεντ

Το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ παρουσιάζει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

Tο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ με βασικό στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων παρουσιάζει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Οι ρυθμίσεις  που  θα προωθηθούν θα έχουν ως στόχο οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα, ενώ  ταυτόχρονα θα είναι και πιο εύκολη η καθημερινότητα των υπαλλήλων.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία μιας πιο ευέλικτης μεθόδου μάνατζμεντ που θα οδηγεί στην ταχύτερη λήψη αποφάσεων. Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει διοικητική απλοποίηση στις δομές του ΕΦΚΑ που θα δίνει ακόμη και τη δυνατότητα για άμεσες αλλαγές σε επίπεδο διευθυντών στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Στα έργα του Ταμείου για το Υπουργείο Εργασίας προβλέπεται ψηφιοποίηση των αρχείων του ΕΦΚΑ, με προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ και ορίζοντα υλοποίησης το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Το νομοσχέδιο θα προωθεί την μονιμοποίηση και ενίσχυση των ηλεκτρονικών ραντεβού, αλλά και τη διεύρυνση της εφαρμογής My Efka Live σε όλη τη χώρα. Προωθείται επίσης η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει ο ασφαλιστικός φορέας και η δημιουργία ενός νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, με προϋπολογισμό 13 εκατ. ευρώ. ενώ ισχυροποιείται και η συνεργασία με τα ΚΕΠ. 4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αναβάθμιση του  του ψηφιακού συστήματος ΑΤΛΑΣ, που θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Διαβάστε ακόμη

Ο φιλόζωος Νίκος, ο γαλάζιος καριερίστας με τα δεκαχίλιαρα, ο Πρόεδρος από την αλλοδαπή και η μανία για τη ΔΕΗ

«ΑΣΤΥ Α.Ε.»: Στο σφυρί τα «ιμάτια» της οικογένειας Παρασκευαΐδη στην Ελλάδα (pics)

Έρχεται διπλή δέσμη με κίνητρα για να ζητάμε e-αποδείξεις

 

e-efkaMyEFKAlive

Πηγή: newmoney.gr