Κυριακή
22.05.2022

Εκλογές με τεχνολογία Blockchain και ψηφοφορίες στο Metaverse: Είναι εφικτό;

 

Η έννοια της παροχής του δικαιώματος ψήφου στην κοινωνία για έναν κοινό σκοπό ή κίνητρο επιτρέπει στους απλούς ανθρώπους να αισθάνονται άνετα με τις αποφάσεις και να αποδέχονται τις πολιτικές των συστημάτων που έχουν επιλεγεί από την πλειοψηφία και το λαό, σε σύγκριση με δικτατορικά πολιτικά συστήματα

Παραδοσιακές Εκλογές και Εκλογικά Συστήματα

Ενώ η ιδέα του Metaverse υπήρξε κινητήριος δύναμη τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος της πολιτικής και των εκλογών έχει παραμείνει κατά κάποιον τρόπο ανέγγιχτος. Ωστόσο, το μέλλον των εκλογών και της ψηφοφορίας μπορεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία, όπως μαρτυρεί ο ρωσικός αντίκτυπος στις προηγούμενες εκλογικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καθώς οι παραδοσιακοί τρόποι εκλογών έχουν δώσει μεγάλο έδαφος σε πρακτικές νοθείας, ο κόσμος έχει κινηθεί προς τα ειδικά συστήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που υποτίθεται ότι διασφαλίζουν τη διαφάνεια.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία απέτρεψε την εκλογική νοθεία;

Σήμερα, η εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία είναι στα χέρια μας. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς τη συμμετοχή της στην καθημερινή μας ζωή — η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα θαύματα της τεχνολογίας που μας έχει χαριστεί. Αν και τα οφέλη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι πολλά, συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερων αποτελεσμάτων, του φθηνού κόστους και της αυξημένης συμμετοχής, έχει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα: την ενδεχόμενη απάτη από μεριάς ψηφοφόρων. 

Όταν ο κόσμος ψηφίζει ηλεκτρονικά, υπάρχει πιθανότητα ψηφοθηρικής νοθείας. Ίσως το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας να μην απαιτεί ταυτότητες για προσωπική επαλήθευση, ίσως οι άνθρωποι να επωφεληθούν από το σύστημα και να χρησιμοποιήσουν τα διαπιστευτήρια άλλων ατόμων.

Πλεονεκτήματα της Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας

Η αυξημένη προσέλευση είναι ένα σαφές πλεονέκτημα της ψηφοφορίας μέσω Διαδικτύου.

Επίσης, τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι πολύ πιο γρήγορα από αυτά της ψηφοφορίας σε χαρτί.

Μειονεκτήματα της Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας

Εάν η ασφάλεια είναι ασθενής, χάκερς μπορούν εύκολα να θέσουν σε κίνδυνο το σύστημα.

Το αρχικό κόστος – κεφάλαιο δημιουργίας υποδομών για την ψηφιακή ψηφοφορία είναι υψηλότερο από τους μηχανισμούς ψηφοφορίας που βασίζονται σε έντυπη μορφή.

Πώς το Blockchain φέρνει επανάσταση στο μέλλον των εκλογών και της ψηφοφορίας;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει πολλούς τομείς και η ψηφοφορία δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ιδέα της χρήσης τεχνολογίας blockchain σε χώρους αιχμής, όπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία, έχει εφαρμοστεί στην πράξη.

Η εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain στην ηλεκτρονική ψηφοφορία έχει σκοπό να διαφυλάξει το αρχείο των ψηφοφόρων. Κάθε ψήφος γίνεται αμετάβλητη αφού καταγραφεί στο καθολικό blockchain — αυτό αποτρέπει περαιτέρω την «αγορά» ψήφων και τον εκφοβισμό των ψηφοφόρων. Με τα ιδιαίτερα υψηλά μέτρα ασφαλείας, τη διαφάνεια και την επιμονή των δεδομένων, το blockchain θα φέρει σύντομα επανάσταση στην ψηφοφορία και τις εκλογές.

Η χρήση της τεχνολογίας blockchain στις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η παραδοσιακή ψηφοφορία λόγω της ενσωμάτωσης ενός αποκεντρωμένου συστήματος. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε να προβλέψουμε εάν η ψηφοφορία blockchain θα ξεπεράσει τα συμβατικά μέσα ψηφοφορίας – αλλά δεδομένων των τρομερών πλεονεκτημάτων της, η ασφάλεια και η ακεραιότητα των εκλογικών διαδικασιών μπορεί να διασφαλιστεί.

Σημαντικές πρωτοβουλίες όπως το FollowMyVote και το The Integrity of Elections είναι το κλειδί για μια βιώσιμη δημοκρατική διακυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενσωμάτωση της πιο ασφαλούς αποκεντρωμένης τεχνολογίας είναι στην πράξη.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τα τεράστια πλεονεκτήματά του, η ενσωμάτωση blockchain στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας παραμένει ένα δίλημμα. Λόγω της τεχνολογικής πολυπλοκότητάς του και της αποκεντρωμένης δομής του, πολλοί κυβερνητικοί εκπρόσωποι εξακολουθούν να είναι διστακτικοί σχετικά με την πλήρη εφαρμογή του. Καθώς όμως ο κόσμος εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις, η ψηφοφορία μέσω blockchain θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Μια κλεφτή ματιά στις εκλογές και στην ψηφοφορία στο Metaverse

Ανεξάρτητα από το αν οι άνθρωποι το αποδέχονται ή όχι, το Metaverse είναι το μέλλον του Διαδικτύου και οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται άνετα με την ιδέα ενός διαδικτυακού κόσμου.

Αποδοχή Μηχανισμών Ψηφοφορίας στο Metaverse

Οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο άνετοι με το περιβάλλον του Metaverse. Για αυτόν τον λόγο, εάν διασφαλιστεί ότι ένα αξιόπιστο δίκτυο blockchain υποστηρίζει τις εκδηλώσεις ψηφοφορίας που διεξάγονται στο Metaverse, είναι πιθανό να εμπιστευτούν τη διαδικασία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Metaverse είναι το μέλλον του ψηφιακού κόσμου. Με την ποικιλία των δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεων που είναι διαθέσιμες στους εικονικούς κόσμους, δεν θα αργήσουμε να δούμε την πλειονότητα των πραγματικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα και στο Metaverse. 

Δεδομένου ότι το Metaverse επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλο τον κόσμο, θα μειώσουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς και θα επιτρέψουν στους διοργανωτές εκδηλώσεων να εξυπηρετήσουν το παγκόσμιο κοινό. Όσον αφορά τους μηχανισμούς ψηφοφορίας που βασίζονται σε blockchain, η εμπλοκή ατόμων χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.