Πέμπτη
08.12.2022

Εκκαθαριστές της PwC όρισαν οι Μπαχάμες για το FTX

Οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές στις Μπαχάμες ερευνούν το FTX και προστίθενται στον μακρύ κατάλογο όσων εμπλέκονται με την κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτονομισμάτων του Sam Bankman-Fried των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δύο εταίροι της PwC, ο ένας με έδρα το γραφείο στις Μπαχάμες και ο δεύτερος στο Χονγκ Κονγκ, ονομάστηκαν ως εκκαθαριστές.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες δήλωσε ότι ηγείται μιας έρευνας σχετικά με εταιρεία κρυπτονομισμάτων με έδρα το Νασάου και ότι εξασφάλισε τον δικαστικό διορισμό προσωρινών εκκαθαριστών.

«Δεδομένου του μεγέθους, του επείγοντος και των διεθνών επιπτώσεων των εξελισσόμενων γεγονότων σε σχέση με το FTX, η επιτροπή αναγνώρισε ότι έπρεπε να κινηθεί γρήγορα για την περαιτέρω προστασία των συμφερόντων των πελατών, των πιστωτών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών παγκοσμίως», ανέφερε η Επιτροπή.

Η κίνηση αυξάνει τους νομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Bankman-Fried και οι εταιρείες του, μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε ο 30χρονος πρώην δισεκατομμυριούχος στο Ντέλαγουερ την Παρασκευή.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ διεύρυνε πρόσφατα μια έρευνα για την FTX, η οποία περιλαμβάνει τη διαχείριση κεφαλαίων πελατών, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Πηγή: euro2day.gr