Παρασκευή
02.12.2022

Εισαγωγή στο Cryptopia P2E Metaverse – Νικόλαος Χρούσης

Το Cryptopia είναι ένα MMORPG επόμενης γενιάς metaverse (μαζικά διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων για πολλούς παίκτες).

Βασίζεται 100% στην τεχνολογία blockchain και στα κρυπτονομίσματα. Για να σας το εξηγήσω ομως σαν μια μικρή ιστορία το Cryptopia ανακαλύφθηκε μετά από τη σταδιακή, οικονομική και πολιτική πτώση αυτού του κλίματος και κόσμου που ζούμε, οι άνθρωποι έπλευσαν σε έναν νέο κόσμο που ονομάζεται Cryptopia – που ορίζεται από μια χαμένη Λευκή Βίβλο (White paper) – όπου δημιούργησαν ένα αποκεντρωμένο διοικητικό οργανισμό. Οι κρυπτόπιοι είχαν διαφορετικές φιλοσοφίες και τελικά χωρίστηκε σε 4 Faction (ομάδες).

Άρθρο του κ. Νικολάου Χρούση

Factions 

Η ιστορία βασίζεται σε 4 Faction (ομάδες) όπου η καθεμία έχει τη δική της φιλοσοφική και πολιτική αντίληψη και κατεύθυνση για το Cryptopia: 

•Tech

•Traditional

•Eco

•Industrial

Ενώ οι περισσότερες παρατάξεις μπορούν να λειτουργήσουν μαζί, υπάρχει πάντα μια αντίπαλη ομάδα με την οποία δεν θα συναντηθούν ποτέ.

Η Tech στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής δημιουργώντας αυτοσυντηρούμενες βιομηχανίες, ενώ η Traditional επιδιώκει να διατηρήσει τον μεγαλύτερο πληθυσμό προκειμένου να επηρεάσει την πολιτική του Cryptopia με την δικιά τους αντίληψη, και να εγκατασταθούν με εφικτές πηγές ενέργειας για τη δημιουργία πλούτου. Η Industrial από την άλλη προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της ομάδας τους με κάθε απαραίτητο μέσο, όπως τα ορυκτά καύσιμα, αλλά με αυτό το  κίνητρο έχει ως αποτέλεσμα την αδιαφορία για το περιβάλλον με εκπομπές CO2. Ενώ η Eco θέλει να μετατρέψει το Cryptopia σε μια πόλη-κράτος χωρίς εκπομπές άνθρακα, διατηρώντας τη βιοποικιλότητα και σταματώντας την παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο άνεμος, η ηλιακή ενέργεια και το νερό. Θα υπάρξει καθολική μέτρηση του συνολικού Πληθυσμού και του CO2 της Cryptopia. Αυτοί οι παράγοντες θα επηρεάσουν τις παρατάξεις (ομάδες) είτε αρνητικά είτε θετικά με τα επίπεδα να είναι υψηλά και χαμηλά.

Στρατηγική παιχνιδιού

Το Tycoon και το Adventurer είναι τα δύο βασικά στρατηγικά παιχνίδια του Cryptopia. Μπορείτε να επιλέξετε να επενδύστε τα χρήματα σας και να παίξετε ως Tycoon ή επενδύστε το χρόνο σας και παίξτε ως Adventure. Ωστόσο, αν είστε λάτρης των επαγγελμάτων, μπορείτε να επενδύσετε τον χρόνο και τα χρήματα σας για να ακολουθήσετε και τις δύο στρατηγικές.

Tycoon: Διεκδικήστε κομμάτι γης (ορισμένα με φυσικούς πόρους), κατασκευάστε κτίρια και εγκαταστάσεις που θα μπορείτε να προσλάβετε Κρυπτόπιους (Adventure) που θα σας παράγουν αγαθά. Σαν τελικό στόχο να μπορείτε να χτίστε την δικιά σας αυτοκρατορία DeFi.

Adventurer: Αυτή η στρατηγική είναι το μοντέλο μας Free-2-Play. Εκτελέστε αποστολές και εργασίες για να κερδίσετε XP (πόντους εμπειρίας) και χρησιμοποιήστε το για να αναβαθμίσετε τις δεξιότητες σας και την καριέρα του παίκτη σας ενώ κερδίζετε ανταμοιβές. Όσο περισσότερο προχωράτε στην καριέρα σας, τόσο περισσότερες αποστολές και εργασίες θα είναι διαθέσιμες για εσάς. Σαν τελικό στόχο να παίξετε και να κερδίσετε για να προχωρήσετε τελικά στο να γίνετε και εσείς ένας Tycoon.

Το Cryptopia έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει απρόσκοπτα και τα δύο αυτά παιχνίδια μεταξύ τους. Οι Tycoons χρειάζονται τους Adventurers και οι Adventurers χρειάζονται τους Tycoons ως μέρος της εργασίας στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Adventure βασίζονται στους παίκτες Tycoon για να κερδίσουν, επειδή οι Tycoons θα τους προσλάβουν ως “εργαζόμενους” κατά την κατασκευή ενός εργοστασίου, ορυχείου ή οποιουδήποτε άλλου τύπου κατασκευής.

Πορτοφόλι Multisig

Στο Cryptopia, το πορτοφόλι Multisig εξορύσσεται (δημιουργείτε) κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του παιχνιδιού σας,

Στην πραγματικότητα, ο λογαριασμός σας στο Cryptopia είναι το πορτοφόλι Multisig. Αποθηκεύει όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία στο παιχνίδι, τόσο ανταλλάξιμα όσο και μη. Δεδομένου ότι είναι ένα πορτοφόλι πολλαπλών σημείων και συνοδεύεται από βελτιωμένη ασφάλεια, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα περιουσιακά σας στοιχεία της Crytopia είναι ασφαλή. 

Ωστόσο, με το Cryptopia, δεν θα χρειαστεί ποτέ να φύγετε από το παιχνίδι, γιατί το πορτοφόλι μπαίνει στο παιχνίδι. κάθε συναλλαγή πραγματοποιείται μέσα στο ίδιο το παιχνίδι. Αυτό καθιστά εξαιρετικά εύκολο να ξεκινήσετε – απλώς κατεβάστε το Cryptopia, ξεκινήστε το παιχνίδι, δημιουργήστε ένα πορτοφόλι Multisig και τελειώσατε!

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://Cryptopia.com 

Ακολουθήστε και το Discord Server όπου υπάρχει και ελληνικό κανάλι ώστε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το παιχνίδι! 

DISCLAIMER: None of the information contained here constitutes an offer to buy or sell any currency, product or financial instrument, to make any investment, or to participate in any particular trading strategy. This article provides information only for educational purposes. This is not a financial advice.