Σάββατο
22.01.2022

Εικαστικός πουλάει τα ωάριά της ως NFT

Η πρώτη της κίνηση σύμφωνα με την 42χρονη καλλιτέχνιδα θα είναι ένας πίνακας με τίτλο «Live», ​​ο οποίος θα περιλαμβάνει ένα συμβόλαιο με ένα από τα ωάριά της για τον αγοραστή.

Η Arakelian λέει ότι αναμένει πλήρως από το άτομο που θα αγοράζει το NFT της να συλλάβει ένα παιδί με το ωάριο της, προσθέτοντας ότι ελπίζει να το αγοράσει ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που φέρνω ένα παιδί στον κόσμο μέσω της τέχνης μου», είπε η Arakelian, η οποία είναι μαμά ήδη ενός 21χρονου γιου. «Είναι μια όμορφη πράξη δημιουργικότητας, το να δίνεις το δώρο της τέχνης και της ζωής».

«Τα έργα μου είναι όλα παιδιά μου και το γεγονός ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα παιδί είναι υπέροχο», συνέχισε. «Η τέχνη μου θα σημαίνει πάντα τόσα πολλά πράγματα, για τον αγοραστή γιατί θα του φέρει στη ζωή το παιδί του! Θα κουβαλάει πάντα αυτή την ιδιαίτερη ανάμνηση».

Η Arakelian διευκρίνισε επίσης ότι «το ωάριο θα μεταμορφωθεί σε παιδί, δεν θα είναι πλέον ένα έργο τέχνης».

Η Arakelian είναι Αρμενικής καταγωγής γεννημένη στη Σιβηρία που μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο Λος Άντζελες και τη Μόσχα.

Αποφοίτησε από το Κρατικό Ινστιτούτο Surikov της Μόσχας το 2015 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μια πρακτική άσκηση διάρκειας ενός έτους στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών της Ακαδημίας Τέχνης του Λος Άντζελες.

Η τέχνη της συνδυάζει εικαστικές και παραστατικές τέχνες χρησιμοποιώντας νέα ψηφιακή τεχνολογία και εστιάζει σε κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά ζητήματα, όπως στερεότυπα ταυτότητας φύλου και γυναικεία θέματα.

Η προηγούμενη δουλειά της περιλαμβάνει τη μεταμόρφωση της εμβληματικής σπειροειδούς σκάλας του 15ου αιώνα του Palazzo Contarini del Bovolo στη Βενετία, σε έναν εντυπωσιακό πολύχρωμο φάρο στη Μπιενάλε της Βενετίας το 2019.

Τα NFT ήταν το πιο καυτό θέμα στο Art Basel του Μαϊάμι Μπιτς αυτή την εβδομάδα. Τα κομμάτια προς πώληση μεταξύ άλλων περιελάμβαναν ένα φόρεμα Versace της Τίνα Τέρνερ

Μοναδικό απόκτημα, η αυθεντική υπογραφή του δημιουργού του «Star Trek» Gene Roddenberry, η οποία κωδικοποιήθηκε στο DNA ενός ζωντανού βακτηριακού οργανισμού και εκτέθηκε στο Art Basel.

ΠΗΓΗ: lifo.gr