Πέμπτη
28.03.2024

Economist Intelligence Unit: Ρεκόρ για την Ελλάδα: Άλμα 16 θέσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον

Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα καταγράφει ρεκόρ στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τον δείκτη του Economist Intelligence Unit για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η κατάταξη της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 16 θέσεις ως αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής πολιτικής που έχει αναλάβει μεταρρυθμίσεις, μειώσεις φόρων και αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία οι μεγαλύτερες βελτιώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, πριν από τις καταστροφές που προκάλεσε η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, σημειώνονται στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα της Ελλάδας, του Κατάρ, των ΗΠΑ και των ΗΑΕ.

Η ιδανική χώρα για επιχειρηματικά «ανοίγματα» και η μεγάλη ηττημένη

Η Σιγκαπούρη παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο για επιχειρηματική δραστηριότητα τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την κατάταξη ενώ ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, με τη Δυτική Ευρώπη να εξακολουθεί να εκπροσωπείται καλά στην το top 20.

Οι ΗΠΑ ανέβηκαν κατά δέκα θέσεις στην κατάταξη. Οι επιδόσεις της στις περισσότερες από τις κατηγορίες μας—συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής έναντι των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του ανταγωνισμού και της αγοράς εργασίας—παραμένουν πολύ ισχυρές.

Από την άλλη, το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ρωσίας έχει δεχθεί ανεπανόρθωτη ζημιά ως αποτέλεσμα των οικονομικών κυρώσεων και της αποχώρησης της χώρας από εκατοντάδες τράπεζες και επιχειρήσεις της Δύσης.

Σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit, η Ρωσία αναμένεται να προσπαθήσει να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Κίνα τα επόμενα χρόνια, αλλά οι ευκαιρίες στην αγορά θα παραμείνουν περιορισμένες, όπως και οι διασυνοριακές συναλλαγές. Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη, το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ρωσίας έχει πέσει κατά 10 θέσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Το Trakt Forest Hotel θέλει να ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία του δάσους

JP Morgan: Ξεκινά η ανάκαμψη για τις μετοχές – Κοντά στο τέλος τα «κακά» νέα για πληθωρισμό, επιτόκια και ομόλογα (πίνακας)

Διονύσης Χιντζίδης: «Οι νέες εξαγορές και το πλάνο ανάπτυξης της Performance Technologies»

Πηγή: newmoney.gr