Τετάρτη
06.07.2022

EasyJet: Ακυρώνει πάνω από 200 πτήσεις μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες

Η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet πρόκειται να ακυρώσει περισσότερες από 200 πτήσεις μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, εξαιτίας καθυστερήσεων στα αεροδρόμια, αλλά και άλλων περιορισμών που θα προκαλέσουν προβλήματα στα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Η αναφερόμενη αεροπορική εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σειρά προβλημάτων, μετά από την άρση των περιορισμών κατά της COVID-19, που έχουν αναζωογονήσει την ταξιδιωτική ζήτηση, καθώς αρκετά βρετανικά αεροδρόμια δίνουν μάχη με το χρόνο, για να προσλάβουν το απαραίτητο προσωπικό εδάφους.

Η easyJet αντιμετωπίζει επίσης και προβλήματα που σχετίζονται με συστήματα τεχνολογίας της πληροφορικής (ΙΤ).

Απώλειες 30 εκατ. ευρώ αναμένεται να κοστίσει στο αεροδρόμιο του Βερολίνου η αποχώρηση του στόλου της Easyjet

Η εταιρία χαμηλού κόστους Easyjet ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τον επόμενο χειμώνα επτά από τα 18 αεροσκάφη της από τη βάση του Βερολίνου, ενώ 275 από τα 800 μέλη πληρώματος εκτιμάται ότι θα απολυθούν. Η εταιρία επικαλείται τα «υψηλά και διαρκώς αυξανόμενα» τέλη αεροδρομίου και την ασθενέστερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία στην συγκεκριμένη αγορά. Ήδη πάντως η θυγατρική της Lufthansa, Eurowings, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απορρόφηση όσων τελικά απολυθούν και έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει «ελκυστική» πρόταση.

Η διαχειρίστρια εταιρία του διεθνούς αερολιμένα BER του Βερολίνου εκτιμά ότι φέτος θα εξυπηρετήσει 17 εκατομμύρια επιβάτες, σχεδόν τους μισούς από τους πελάτες των δύο παλαιών αεροδρομίων της πόλης πριν από την πανδημία. Η οικονομική πρόβλεψη κάνει λόγο για τζίρο 550 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Πληρώσαμε κουπόνια ομολόγων σε ξένο νόμισμα

Πηγή: mononews.gr