Παρασκευή
08.12.2023

e-ξυπηρέτηση στο Δημόσιο: Αυτή είναι η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που θα έχουν οι συνταξιούχοι

Σε λειτουργία τέθηκε στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr) η πλατφόρμα προσωποποιημένης πληροφόρησης για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να παρακολουθεί την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησής του σε κύριο φορέα του δημοσίου τομέα.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι αφού προηγουμένως έχουν προβεί σε αυθεντικοποίηση με τη χρήση των κωδικών taxis, μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή:

Ηλ. Υπηρεσίες -> Θεματική ενότητα: Δημόσιοι Υπάλληλοι & ΝΠΔΔ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> «Παρακολούθηση πορείας αίτησης συνταξιοδότησης κύριου φορέα»,

Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι να μειωθούν οι επισκέψεις των υποψήφιων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα στις αρμόδιες υπηρεσίες και παράλληλα θα αυξηθεί ο ρυθμός εξυπηρέτησης τους.

Ήδη, ο e-ΕΦΚΑ με ένα πλήθος από σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (107 στο σύνολο), έχει βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών και, ειδικότερα, των ατόμων της τρίτης ηλικίας και των Ατόμων με Αναπηρίες.

«Από την 1η μέρα που ανέλαβα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμεύτηκα ότι θα εργαστούμε σκληρά για να κερδίσουμε τη μάχη της καθημερινότητας και να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Μαζί με τον e-ΕΦΚΑ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) εγκαινιάζουμε μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία παρακολούθησης της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης στο δημόσιο τομέα. Συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τη μείωση της γραφειοκρατίας» δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμη

Η UniCredit μόνη στη διεκδίκηση του 9% της Alpha Bank – Τα επόμενα βήματα του ΤΧΣ

Για 5,6 εκατ. ευρώ πουλήθηκε ένα από τα ακριβότερα ρετιρέ του Κολωνακίου (pics-vid)

Λαγκάρντ: Τα τρέχοντα επιτόκια θα αναχαιτίσουν τον πληθωρισμό – Δεν αποκλείεται νέα αύξηση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr