Σάββατο
23.10.2021

e-food: Αντιδράσεις από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, καταγγέλλει τις πρακτικές του e-food, μετά την απόφαση της εταιρείας να πληρώνει με μπλοκάκι τους εργαζομένους.

Παράλληλα, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι το ΕΚΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΚΑ για την e-food:

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την μεθόδευση της εταιρείας eFood να μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζομένων της από συμβάσεις μισθωτής εργασίας σε συμβάσεις ελεύθερου επαγγελματία (μπλοκάκι). Αξιοποιώντας πλήρως τις προβλέψεις του αντιεργασιακού νομοσχεδίου Χατζηδάκη (ν.4808/21), έρχεται να διαπραγματευτεί (εκβιάσει) τους εργαζόμενους θέτοντας το δίλημμα: άνεργος ή συνεργάτης.

Ήδη οι συμβάσεις των περίπου 2.700 εργαζόμενων είναι κυρίως συμβάσεις εικονικής εργολαβίας διαμέσου της γνωστής εταιρείας/μεσάζοντα Manpower. Είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου με συνεχείς ανανεώσεις κάθε τρεις μήνες. Αλλά η εταιρεία θέλει να απαλλαγεί ακόμα και από αυτή την ελάχιστη δέσμευση μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δήθεν αυτοαπασχολούμενους.

Το ΕΚΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην efood και θα σταθεί αρωγός τους στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον ωμό εκβιασμό και να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα».

Διαβάστε επίσης:

e-food: Χαμός στα social media μετά την απόφαση για μπλοκάκι ή απόλυση

Σάλος με την e-food: Καταργεί τις συμβάσεις και θα πληρώνει τους «riders» με μπλοκάκι

«Έκρηξη» τζίρου για το e-food το 2020: Αύξηση 49,38%

Πηγή: mononews.gr