Δευτέρα
15.04.2024

Do Kwon: Το Μαυροβούνιο αποφάσισε την έκδοσή του στις ΗΠΑ

Ο Do Kwon πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ και όχι στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο του Μαυροβουνίου. Η δικαστική απόφαση έρχεται σχεδόν έναν χρόνο μετά τη σύλληψη του Νοτιοκορεάτη συνιδρυτή της Terraform Labs για το πολύκροτο σκάνδαλο με την κατάρρευση των TerraUSD και Luna, που προκάλεσε κραδασμούς στην αγορά κρυπτογράφησης το 2022.

Το δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι εφόσον τελικά ο Do Kwon εκδοθεί στις ΗΠΑ, θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες για εξαπάτηση επενδυτών μεταξύ άλλων. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε «ένα δόλιο σχέδιο, που οδήγησε στην απώλεια τουλάχιστον 40 δισ. δολαρίων». Συνιδρυτής της πλατφόρμας blockchain πίσω από το stablecoin TerraUSD και το «αδελφό» του νόμισμα Luna, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τον Μάιο του 2022, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα παγκόσμιο κυνηγητό για τη σύλληψή του.

Τελικά, ο έκπτωτος βασιλιάς των crypto συνελήφθη τον Μάρτιο του 2023 από τις αρχές της βαλκανικής χώρας, την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει στο εξωτερικό με πλαστό διαβατήριο. Ήταν καταζητούμενος σε Νότια Κορέα και ΗΠΑ, με την Ιντερπόλ να εκδίδει «κόκκινη ειδοποίηση». Τον Ιανουάριο του 2024 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ συμφώνησε να καθυστερήσει την ημερομηνία έναρξης της δίκης, όπως ζήτησε η νομική ομάδα υπεράσπισης του Do Kwon. Σημειώνεται ότι ο πρώην CFΟ της Terraform Labs, Han Chang-joon, που συνελήφθη μαζί με τον Kwon, έχει εκδοθεί στη Νότια Κορέα.

Η ομάδα υπεράσπισης του Kwon έχει προθεσμία τριών ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, δήλωσε την Τετάρτη (21/2) εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Εφόσον αυτό συμβεί, τον τελευταίο λόγο για την έκδοση του Do Kwon στις ΗΠΑ, θα έχει το Εφετείο.

Source: powergame.gr

Array