Κυριακή
21.07.2024

Δημοσκόπηση: Μόνο το 3,4% των Ελλήνων έχει στην κατοχή του κρυπτονομίσματα

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO που κυκλοφόρησε, το δείγμα ρωτήθηκε και για το φαινόμενο των κρυπτονομισμάτων. Η χώρα μας, και σε αυτόν τον τομέα, φαίνεται να κινείται με ρυθμούς χελώνας.

Το 62% λοιπόν των Ελλήνων χωρίς να διαθέτει κάποια εξειδικευμένη και σε βάθος ενημέρωση γνωρίζει ή έχει ακούσει για τα κρυπτονομίσματα. Προς το παρόν δεν έχει πειστεί για την ασφάλεια τους ως μέσο οικονομικής συναλλαγής αφού σε μεγάλο βαθμό (42,1%) ο βαθμός ενημέρωσης δεν του επιτρέπει να έχει ξεκάθαρη άποψη. Όσοι τοποθετούνται θεωρούν τα κρυπτονομίσματα ένα μάλλον οικονομικό trend το οποίο δεν θα έχει διάρκεια και η αξία τους σε βάθος χρόνου μάλλον θα υποβαθμιστεί.

Μόλις το 3,4% του δείγματος έχει στην κατοχή του αυτή τη στιγμή κρυπτονομίσματα ενώ ένα επίσης μικρό ποσοστό της τάξης του 7,9% δηλώνει διατεθειμένο να επενδύσει σε αυτά στο άμεσο μέλλον. Η έρευνα καταγράφει ξεκάθαρα τον φόβο και την επιφύλαξη απέναντι σε ένα προϊόν εν πολλοίς άγνωστο και σε μεγάλο βαθμό ακατανόητο ως προς τον τρόπο λειτουργίας και διάθεσης του. Έννοιες και διαδικασίες όπως η εξόρυξη και το ηλεκτρονικό πορτοφόλι φαντάζουν δυσνόητες και ως εκ τούτου απρόσιτες στον γενικό πληθυσμό.

Γι’ αυτούς τους λόγους η διάδοση των κρυπτονομισμάτων φαντάζει ως απειλή τόσο για τους απλούς καταναλωτές (41,2%) όσο και για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα (29%). Ο Έλληνας πολίτης παραμένει συντηρητικός και επιφυλακτικός στις οικονομικές του επιλογές χωρίς διάθεση για επενδυτικά ρίσκα ιδιαίτερα σε καιρούς ανασφάλειας και οικονομικής αβεβαιότητας.

Η δημοσκόπηση της GPO πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του powergame.gr

Array