Πέμπτη
18.04.2024

Διευρύνονται τα κέρδη για Bitcoin και Ethereum

Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα στην αγορά κρυπτονομισμάτων την Τετάρτη, καθώς η – συγκρατημένη κατά τα άλλα – αισιοδοξία για την οικονομία υπερίσχυσε της ανησυχίας για τα πρόσφατα μέτρα καταστολής και ρύθμισης των προβλημάτων που ταλανίζουν τα crypto το τελευταίο διάστημα.

Οι αγορές αποτιμούν θετικά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που διαμορφώθηκε στο 6,4% τον Δεκέμβριο. Αν και η μείωση ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων, η αποκλιμάκωση είναι πλέον προφανής. Αυτό που μένει να αποτυπωθεί είναι το πώς «διαβάζει» η Fed τους αριθμούς όσο πλησιάζει η ώρα για την επόμενη αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο.

Πάντως, τόσο το Bitcoin όσο και το Ethereum, όχι μόνο διατήρησαν τις δυνάμεις τους αλλά τις ενίσχυσαν σημαντικά, δίνοντας «σήμα» για κέρδη και στους άλλους μικρότερους «παίχτες» της αγοράς. Τα crypto δείχνουν να ξεπερνούν το αρχικό σοκ των ελέγχων και προστίμων από τις αμερικανικές αρχές, που στις αρχές της εβδομάδας προκάλεσαν κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητα στα ψηφιακά assets.

Μέχρι το βράδυ (ώρα Ελλάδος) το Bitcoin όχι μόνο είχε εξασφαλίσει τις 22.000 δολάρια, αλλά είχε ξεπεράσει το εύρος των 22.800 δολαρίων, με κέρδη 2,7%.

Ανθεκτικότητα έδειξε και το Ethereum που προσπαθούσε να επιστρέψει στα 1.600 δολάρια και κυμαινόταν στην περιοχή των 1.580 δολαρίων με κέρδη 1,59%.

Πάνω από τα 97 δολάρια παρέμενε και το Litecoin, με κέρδη άνω του 2,5%.

Source: powergame.gr

Array