Τετάρτη
29.03.2023

Διαστημική τουαλέτα: Η NASA οργανώνει ανοικτό διαγωνισμό για την κατασκευή της

Ο διαγωνισμός είναι γνωστός με την ονομασία «Waste to Base Challenge» και απευθύνεται σε οποιονδήποτε μπορεί να κατασκευάσει μια «έξυπνη» τουαλέτα

Ανοιχτό διαγωνισμό με σκοπό να κατασκευαστεί μια ειδική τουαλέτα για το Διάστημα έχει προκηρύξει η NASA, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στον πλανήτη Άρη για διάστημα εννέα μηνών.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο διαγωνισμός είναι γνωστός με την ονομασία «Waste to Base Challenge» και απευθύνεται σε οποιονδήποτε μπορεί να κατασκευάσει μια τουαλέτα που θα μπορεί να διαχειριστεί απόβλητα τεσσάρων διαφορετικών κατηγοριών στο Διάστημα.

Η τουαλέτα θα χρησιμοποιείται από τους αστροναύτες, αλλά θα πρέπει επιπλέον να διαχειρίζεται τα απόβλητα και να τα μετατρέπει  σε χρήσιμα υλικά, όπως συμβαίνει ούτως ή άλλως στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να παράγει καύσιμα ή υλικά που χρησιμοποιούνται σε εκτυπωτές 3D και την κατασκευή αντικειμένων ή και οικημάτων στον πλανήτη Άρη.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού η NASA συνεργάζεται με την εταιρεία HeroX, ενώ οι κατασκευαστές θα λάβουν 1.000 δολάρια. Επίσης, οι ιδέες των κατασκευαστών που θα εγκριθούν δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές τεχνολογίες της NASA για επόμενα ταξίδια στον Άρη.

Διαβάστε ακόμη

«Φωτιά» σε οικονομίες – πληθωρισμό βάζει η αύξηση της τιμής του πετρελαίου (πίνακας)

MSC vs Maersk: Η κίνηση ματ του Απόντε στον παγκόσμιο ανταγωνισμό

Γκεοργκίεβα: Ο πληθωρισμός μετατρέπεται σε οικονομική και κοινωνική ανησυχία

 

Πηγή: newmoney.gr