Δευτέρα
15.04.2024

Deutsche Boerse: Έναρξη πλατφόρμας spot για κρυπτονομίσματα

Η γερμανική Deutsche Boerse δήλωσε την Τρίτη ότι έχει ξεκινήσει μια ρυθμιζόμενη πλατφόρμα για τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων για θεσμικούς επενδυτές.

Ο γερμανικός διαχειριστής του χρηματιστηρίου είχε ανακοινώσει σχέδια για την πλατφόρμα πέρυσι και έλαβε πρόσθετες άδειες τον Φεβρουάριο από τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές.

Η διαπραγμάτευση στην πλατφόρμα της Deutsche Boerse αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε εκπρόσωπος.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που το bitcoin βρισκόταν σε υψηλό δύο ετών, ξεπερνώντας τα 68.600 δολάρια και αγγίζοντας το ιστορικό υψηλό, καθώς το χρήμα συνεχίζει να εισρέει στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αξία της αγοράς.

Το Bitcoin έχει κερδίσει 50% φέτος και το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου προήλθε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν οι εισροές σε αμερικανικά εισηγμένα αμοιβαία κεφάλαια bitcoin αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Την Τρίτη, υποχώρησε κατά 1,2% την ημέρα στα 66.709 δολάρια, έχοντας αυξηθεί νωρίτερα έως και 1,97%, διαπραγματευόμενο λίγο πιο κοντά στο ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου 2021, στα 68.999,99 δολάρια.

«Είναι η κρυπτομανία 4.0 και νομίζω ότι αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αρκετά χαμηλή μεταβλητότητα στα ομόλογα και τα επιτόκια, θα μπορούσε να συνεχιστεί. Υπάρχει σίγουρα κάτι σαν παράλογη συμπεριφορά που παρεισφρέει στην αγορά», δήλωσε ο Kyle Rodda, ανώτερος αναλυτής αγορών στην Capital.com.

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια spot bitcoin εγκρίθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα φέτος. Η κυκλοφορία τους άνοιξε τον δρόμο για νέους μεγάλους επενδυτές και αναζωπύρωσε εκ νέου τον ενθουσιασμό και τη δυναμική που θυμίζει την άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ το 2021.

Source: powergame.gr

Array