Σάββατο
30.09.2023

ΔΕΗ: Τι απαντά για το υδροηλεκτρικό έργο του 1 δισ. στη Βόρεια Μακεδονία

Στο μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο Cebren που θα κατασκευάσει στη Βόρεια Μακεδονία αναφέρεται η ΔΕΗ με επίσημη ανακοίνωση του με την αξία της επένδυσης να ανέρχεται σε περίπου σε ένα δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου ότι το υπουργικό συμβούλιο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε να κατακυρώσει υπέρτης κοινοπραξίας ΔΕΗ – Archirodon την κατασκευή και εκμετάλλευση υδροηλεκτρικών έργων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”) ανακοινώνει ότι:

Όπως έχει ενημερώσει το επενδυτικό κοινό με την από 3.5.2023 ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ έχει υποβάλει, ως μέρος κοινοπρακτικού σχήματος με την Archirodon Group N.V (Archirodon), προσφορά στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του υδροηλεκτρικού έργου Cebren ισχύος 333MW καθώς και την εκμετάλλευση του εν λειτουργία υδροηλεκτρικού σταθμού Tikves ισχύος 116 MW, στον ποταμό Crna της γειτονικής χώρας.

Μέχρι σήμερα, το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ – Archirodon δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την Αναθέτουσα Αρχή για την οριστική ανάθεση του έργου.

Μετά τη λήψη της σχετικής επίσημης ενημέρωσης και την υπογραφή σχετικής σύμβασης, η ΔΕΗ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Κοβάτσεφσκι (Βόρεια Μακεδονία): Η ΔΕΗ θα κατασκευάσει μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εγκαταστάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια

ΔΕΗ: Κατασκευάζει υδροηλεκτρικό έργο αξίας 1 δισ. ευρώ

ΔΕΗ: Νέα προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας για επιχειρήσεις

Πηγή: mononews.gr