Κυριακή
28.11.2021

ΔΕΗ ΑΜΚ: Καλύφθηκε ήδη με 200 εκατ. ευρώ το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής

Εντυπωσιακή παραμένει η ζήτηση για την ΑΜΚ της ΔΕΗ, καθώς όπως αναφέρουν  πηγές με άμεση γνώση της συναλλαγής, καλυφθεί ήδη από την δεύτερη ημέρα και το ελληνικό βιβλίο προσφορών, συγκεντρώνοντας 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το ποσό που αντιστοιχεί στην αναλογία συμμετοχής του ελληνικού βιβλίου προσφορών.

Σημειώνεται πως το συνολικό ύψος των προσφορών θα γίνει γνωστό αύριο, καθώς και το ελληνικό βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοιχτό έως την Πέμπτη.

Νωρίτερα το mononews αποκάλυπτε πως μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές είχαν εγγραφεί για 3,4 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι αύριο το απόγευμα που κλείνει το βιβλίο προσφορών το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ.

Το ποσό των 3,4 δισ. ευρώ έχει συγκεντρωθεί από δεκάδες διεθνή funds.

Εντύπωση προκαλεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δεσμευτεί δύο εκ των κορυφαίων funds του πλανήτη: το Apollo και η BlackRock.

Βέβαια, δεδομένου ότι η προθεσμία λήγει αύριο, θεωρείται σίγουρο ότι και τα δύο θεσμικά χαρτοφυλάκια θα λάβουν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Το γεγονός της κατακόρυφης αύξησης ενδιαφέροντος της ΑΜΚ της ΔΕΗ οδήγησε σήμερα την μετοχή της εταιρείας στα 9,40 ευρώ, αυξημένη δηλαδή κατά 1,35%.

H BlackRock διαχειρίζεται 9,5 τρισ. δολάρια, ενώ το Apollo 455 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΔΕΗ: 3,4 δισ. έχουν πέσει στο τραπέζι μέχρι στιγμής – Τι συμβαίνει με Apollo και BlackRock

ΔΕΗ: Πάνω από τα 3 δισ. ευρώ έφτασαν ήδη οι προσφορές για την ΑΜΚ

ΔΕΗ: Μέσα σε μία ώρα υπερκαλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου στα 9 ευρώ

Πηγή: mononews.gr