Κυριακή
21.07.2024

ΔΑΠΕΕΠ: Τελευταία ευκαιρία για ενεργοβόρες και τουριστικές επιχειρήσεις να μπουν στο μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ

Την τελευταία τους ευκαιρία να υποβάλουν το αίτημά τους για υπαγωγή στο μειωμένο καθεστώς ΕΤΜΕΑΡ για τα έτη 2019 – 2020 έχουν οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Παρά το γεγονός ότι η σχετική προθεσμία έληγε χθες, εντούτοις καθώς υπάρχουν ακόμη και τώρα επιχειρήσεις που μπαίνουν και κάνουν δήλωση, ο ΔΑΠΕΕΠ κρατά ανοιχτή την πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να κλείσει στις επόμενες ώρες ή αύριο το μεσημέρι. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων για τα έτη 2019-2020, ο ΔΑΠΕΕΠ θα ανοίξει πάλι την ηλεκτρονική πλατφόρμα για διάστημα ενός μήνα, προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις για το έτος 2021. Κατόπιν, η διαδικασία θα συνεχιστεί και για το έτος 2022.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, προστέθηκαν στους δικαιούχους μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, οι οποίες είχαν την 30ή Ιουνίου 2014 (ημερομηνία θέσης σε ισχύ των κατευθυντηρίων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) ενεργή παροχή κατανάλωσης Υψηλής Τάσης (ΥΤ) ή Μέσης Τάσης (ΜΤ), με τους κάτωθι Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ):

– ΚΑΔ 5222 Επιχειρήσεις με δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές.
– ΚΑΔ 5223 Επιχειρήσεις με δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές.
– ΚΑΔ 5510 Επιχειρήσεις με δραστηριότητες συναφείς με ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα.
– ΚΑΔ 5520 Επιχειρήσεις με δραστηριότητες συναφείς με καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής.
– ΚΑΔ 5530 Επιχειρήσεις με δραστηριότητες συναφείς με χώρους κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα.

Πηγή: energypress.gr

Πηγή: metalignitiki.gr

Array