Τετάρτη
17.08.2022

Crypto.com: Ούτε ένα 24ώρο δεν κράτησε το χακάρισμα 400 λογαριασμών

Τετρακόσιοι λογαριασμοί της Crypto.com, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου στη Σιγκαπούρη, παραβιάστηκαν από χάκερς, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Την περασμένη Δευτέρα, η Crypto.com πάγωσε την ανάληψη κεφαλαίων από την πλατφόρμα αφού χρήστες δήλωσαν πως έγινε αντιληπτή «μη εγκεκριμένη δραστηριότητα».

Δυο ημέρες μετά, ένας από τους τρεις ιδρυτές της Crypto.com και διευθύνων σύμβουλος, Κρις Μαρσζαλέκ, επιβεβαίωσε πως η λειτουργία αποκαταστάθηκε μετά από 13 με 14 ώρες. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του πρακτορείου Bloomberg είπε πως την ίδια ημέρα, «επιστράφηκαν τα κεφάλαια που έλειπαν από λογαριασμούς και έτσι κανείς πελάτης δεν υπέστη απώλειες».

Η Crypto.com απασχόλησε τον διεθνή Τύπο πέρσι τον Δεκέμβριο, καθώς πληροφορίες θέλουν να έχει πληρώσει 700 εκατ. δολάρια για το δικαίωμα της αποκλειστικής ονομασίας του θρυλικού γηπέδου στο Λος Άντζελες που ήταν μέχρι τότε γνωστό ως Staples Center. Μεταξύ άλλων, το γήπεδο αυτό έχει φιλοξενήσει ιστορικές ομάδες όπως οι Lakers. Πια ονομάζεται crypto.com Arena.
Αν και η Crypto.com δεν αποκάλυψε το μέγεθος των κεφαλαίων που είχαν προσωρινά κλαπεί από 400 λογαριασμούς πελατών της πλατφόρμας, υπολογίζεται πως το συνολικό ποσό ανήλθε σε ether ισάξια των 15 εκατ. δολαρίων. Εντούτοις, ο Μαρσζαλέκ τόνισε πως «δεδομένου του μεγέθους της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, ο κίνδυνος των απωλειών δεν ήταν και τόσο μεγάλος». Στην ιστοσελίδα της Crypto.com, ο ηθοποιός Ματ Ντέιμον τονίζει σε προωθητική ενέργεια της πλατφόρμας πως «η τύχη ανταμείβει τους τολμηρούς» ως μότο εμπνευσμένο από το ρωμαϊκό ρητό.

Η Crypto.com ιδρύθηκε προ πενταετίας. Έκτοτε έχει υπάρξει χορηγός της Formula One, της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας ParisSaint-Germain, αμερικανικής ομάδας μπέιζμπολ Philadelphia 76ers, της καναδικής ομάδας χόκεϊ Montreal Canadiens και της μη κυβερνητικής οργάνωσης Water.org. Μάλιστα ένας από τους συνιδρυτές της Water.org είναι ο Ματ Ντέιμον και έχει συμφωνήσει με την Crypto.com πως θα είναι ο βασικός πρεσβευτής της πλατφόρμας.

ΠΗΓΗ: powergame.gr