Σάββατο
28.01.2023

Credit Suisse: Οι εκροές κεφαλαίων έχουν μειωθεί σημαντικά – Το χρήμα… επιστρέφει

Σημαντική πτώση στις εκροές κεφαλαίων καταγράφει το τελευταίο διάστημα η Credit Suisse, ενόσω συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκαμψης από το «καταστροφικό» 2022. 

«Οι εκροές έχουν μειωθεί σημαντικά και τώρα βλέπουμε το χρήμα να επιστρέφει σε διαφορετικά τμήματα της εταιρείας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Ούλριχ Κόρνερ, μιλώντας στο CNBC, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.  

Τον Οκτώβριο του 2022, οι πελάτες της Credit Suisse είχαν αποσύρει κεφάλαια, συνολικής αξίας 84 δισ. φράγκα. Τα εν λόγω χρήματα αντιπροσώπευαν το 6% των συνολικών υπό διαχείριση assets της τράπεζας, αλλά και το 10% των assets του τμήματος διαχείρισης πλούτου.   

Αυτές οι άσχημες ημέρες, ωστόσο, φαίνεται ότι ανήκουν πλέον στο παρελθόν, με τον επικεφαλής της τράπεζας να διαβεβαιώνει ότι ο μετασχηματισμός της «νέας Credit Suisse» εξελίσσεται ομαλά. «Έχουμε ένα πολύ ξεκάθαρο σχέδιο και έχουμε μιλήσει γι’ αυτό σε όλους τους μετόχους» έσπευσε να προσθέσει. 

Το σχέδιο ανασυγκρότησης, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) κατά 4,2 δισ. δολάρια, την πώληση διάφορων περιουσιακών στοιχείων, την απόσχιση του επενδυτικού τομέα και την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας. 

Μάλιστα, μέσω της πρόσφατης ΑΜΚ, η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας κατέστη ο μεγαλύτερος μέτοχος, αποκτώντας μερίδιο μετοχών ύψους 9,9%.  

«Η στρατηγική αποδίδει. Βρισκόμαστε σε περίοδο πλήρους υλοποίησης και νομίζω ότι κάνουμε πραγματικά καλή πρόοδο» συνέχισε ο Κόρνερ.   

Απώτερος στόχος της Credit Suisse είναι η σταδιακή επιστροφή στην κερδοφορία αλλά κυρίως, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, οι οποίοι εδώ και χρόνια βλέπουν την τράπεζα να κατρακυλάει σε διαδοχικά σκάνδαλα και συνεχόμενα διοικητικά λάθη.   

Διαβάστε επίσης

Δημοσκοπήσεις (Νο2), ο Καλογρίτσας, τα «μαύρα» και ο Βουρλιώτης, το μυστήριο με τη Μαρτίνου και ο… χάρτινος βασιλιάς 

Έρευνα: Τι συμβαίνει με τις μαύρες σοκολάτες – Ποιες βρέθηκαν με υψηλά ποσοστά μόλυβδου και καδμίου

Katz’s: 3 ώρες στο θρυλικό ντελικατέσεν της Νέας Υόρκης όπου κάνουν ουρά για το διάσημο παστράμι

Πηγή: newmoney.gr