Σάββατο
03.06.2023

Credit Suisse: Οι ανταγωνιστές ετοιμάζουν επιδρομή – Θέλουν να «αρπάξουν» τα ταλαντούχα στελέχη της

«Επιδρομή» στο εργατικό δυναμικό της Credit Suisse αναμένεται να κάνουν οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street και της Ευρώπης, οι οποίες σπεύδουν να αναβάλλουν για λίγο το «πάγωμα» των προσλήψεων, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν νέα ταλέντα.

Τράπεζες, όπως οι Deutsche Bank, Citigroup και JP Morgan, δηλώνουν έτοιμες να προσλάβουν ορισμένα από τα στελέχη της ελβετικής τράπεζας, η χρεοκοπία της οποίας απετράπη στο παρά πέντε, χάρη στην εξαγορά από την UBS.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, «κυνηγοί ταλέντων» έχουν ήδη φθάσει στη Ζυρίχη, προκειμένου να έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους υποψήφιους.

Άλλωστε, παρά την τραπεζική αναταραχή και την ευρύτερη αβεβαιότητα στον κλάδο, αρκετές τράπεζες «βλέπουν» την κατάρρευση της Credit Suisse ως μια ευκαιρία για να ενισχύσουν το εργατικό τους δυναμικό, αρπάζοντας ό,τι καλύτερο έχει η ελβετική εταιρεία.

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο τραπεζικός κλάδος έχει ατύπως «παγώσει» τις προσλήψεις, ενώ έχει προχωρήσει και σε μείωση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας.

«Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι τραπεζίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης» παραδέχθηκε ο Μίκαελ Νέλσον, επικεφαλής της Quest Group στη Νέα Υόρκη. «Πολλά στελέχη της Credit Suisse αντιλαμβάνονται ότι η UBS έχει μικρότερη δραστηριότητα και επομένως προσεγγίζουν άλλες εταιρείες».

Η Deutsche Bank, η οποία θεωρείται ο μεγαλύτερος «παίχτης» στην αγορά σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, ρίχνει προσεκτικές ματιές στην Credit Suisse, δεδομένης και της πρόθεσης της UBS να περιορίσει τον κλάδο του trading.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της UBS, Κολμ Κέλεχερ, δήλωσε την Κυριακή ότι στόχος της διοίκησης είναι η συρρίκνωση της επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse και η υιοθέτηση μιας κουλτούρας πιο συντηρητικού ρίσκου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, έχει θέσει ως βασική επιδίωξη την εξοικονόμηση 6 έως 8 δισ. δολαρίων έως το 2027. Ένα νούμερο, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον συνδυασμό μειώσεων δαπανών και περικοπών θέσεων εργασίας.

Διαβάστε ακόμα

Η (χλωμή τη βλέπω) συγκυβέρνηση, η έκπληξη της ΔΕΗ, τα νέα ΙΚΕΑ από τον Φουρλή και… τα ψάρια του Ιονίου

LM10: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επενδύσεις του Λιονέλ Μέσι (instagram pics)

Αυτοκίνητα-φαντασιώσεις με παντοτινό στυλ – Από τη Mercedes SL του 1955 στη Ferrari GT του 1964

Πηγή: newmoney.gr