Σάββατο
28.01.2023

Commerzbank: Δικαστική απόφαση για αποζημίωση ύψους €654.000 σε πρώην υπάλληλο

Αποζημίωση ύψους περίπου 654.000 ευρώ καλείται να καταβάλει η Commerzbank σε πρώην υπάλληλό της, έπειτα από δικαστική διαμάχη διάρκειας σχεδόν οκτώ ετών για διακρίσεις και παρενόχληση λόγω φύλου και μητρότητας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Jagruti Rajput, η οποία εντάχθηκε στην Commerzbank το 2012 και έφτασε σε υψηλό πόστο, κέρδισε δύο φορές αγωγή για διακρίσεις που υπέβαλε αρχικά το 2017, αφότου προσπέρασαν τη σειρά της για προαγωγή.

Επίσης, η ίδια δήλωσε ότι περιθωριοποιήθηκε πριν και μετά την άδεια μητρότητας που έλαβε το 2016, ενώ το 2020 απολύθηκε, όταν η Commerzbank πούλησε την επιχείρησή της για τις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων στη γαλλική Societe Generale.

Σε ακρόαση στο κεντρικό δικαστήριο εργασίας του Λονδίνου, η δικηγόρος της Rajput, Elaine Banton, δήλωσε ότι η πελάτισσά της όχι μόνο δεν πήρε προαγωγή, αλλά ουσιαστικά υποβιβάστηκε, ενέργεια που ισοδυναμεί με κατάφωρη διάκριση και πρόκληση σοβαρής συναισθηματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το Reuters, η Jagruti Rajput ανέφερε στα δικαστικά έγγραφα ότι η υπόθεση αυτή είχε κάνει κακό στη ζωή της, στην υγεία της και στις προοπτικές καριέρας της, οδηγώντας την το 2018 σε ψυχολογική κατάρρευση, κρίσεις πανικού, ακόμη και σε σκέψεις αυτοκτονίας.

Όπως επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, τέτοιες υποθέσεις συνήθως δεν φτάνουν στο δικαστήριο, επειδή σχεδόν κάθε φορά οι εργοδότες αποδέχονται τον συμβιβασμό πριν από τη δίκη, φοβούμενοι τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στη φήμη τους η δημοσιοποίηση των εσωτερικών διαφορών.

Η Commerzbank έχει ασκήσει έφεση, ενώ χαρακτήρισε το ποσό που επιδικάστηκε στη Jagruti Rajput «εντελώς δυσανάλογο». Ωστόσο, δέχεται ότι οφείλει στην πρώην υπάλληλό της «ένα σημαντικό ποσό» για την ηθική βλάβη.

«Ως εργοδότης, δεσμευόμαστε για ίσες ευκαιρίες στον χώρο εργασίας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Commerzbank, σύμφωνα με το Reuters. Η διήμερη ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη

SkyBridge Capital: Σε 2 με 3 χρόνια το bitcoin θα ανέβει στα 50.000 με 100.000 δολάρια

Siemens: Συμφωνία ύψους €3 δισ. για την κατασκευή τρένων στην Ινδία

Άντριου Μπέιλι (BoE): Κέρδη 3,8 δισ. λιρών από τα κρατικά ομόλογα και αντιστροφή από την «επίδραση Τρας»

 

Πηγή: newmoney.gr