Σάββατο
02.12.2023

Coinbase: Έλαβε άδεια στη Σιγκαπούρη για ψηφιακές πληρωμές

Ο βραχίονας της Σιγκαπούρης του αμερικανικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbaseανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε άδεια ίδρυσης σημαντικού ιδρύματος πληρωμών (MPI) από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η άδεια, η οποία χορηγήθηκε από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS), θα επιτρέψει στο μεγαλύτερο αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης να προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακών συμβόλων πληρωμών σε ιδιώτες και ιδρύματα στη Σιγκαπούρη.

Υπενθυμίζεται ότι Chase UK απαγορεύει από τις 16 Οκτωβρίου σε πελάτες της τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και τη χρήση χρεωστικών καρτών και τραπεζικών εμβασμάτων για αγορές crypto tokens, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του CEO της Coinbase.

Η Chase UK είναι βρετανική ψηφιακή τράπεζα, που ανήκει στον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό, JPMorgan. Σε ανακοίνωσή της η Chase UK συνδέει την απόφασή της με τις ολοένα και συχνότερες περιπτώσεις εξαπάτησης επενδυτών στην αγορά crypto.

O Brian Armstrong κάλεσε τους κατόχους κρυπτονομισμάτων στη Βρετανία να κλείσουν τους λογαριασμούς τους στην Chase UK μετά τη σχεδιαζόμενη απαγόρευση συναλλαγών σε crypto. Σε μήνυμά του στο X (πρώην Twitter) έκανε λόγο για «εντελώς ακατάλληλες ενέργειες». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κίνηση της Chase UK δεν συνάδει με τους στόχους της πολιτικής του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Τόσο ο Σούνακ, όσο και ο Άντριου Γκρίφιθ, υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιδιώκουν η χώρα να καταστεί ευρωπαϊκό hub κρυπτογράφησης, προσφέροντας σημαντικά κίνητρα σε μεγάλα ανταλλακτήρια.

Source: powergame.gr